Ponta anunță că va vota Guvernul Cîțu în anumite condiții

0

Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunțat joi că va vota Guvernul Cîțu dacă vor face acest lucru, la vedere, și liberalii împreună cu aliații lor. Ponta a precizat că nu negociază nimic cu PNL și nici nu urmărește obținerea vreunei funcții sau avantaj.

 

”Dacă la votul pentru Guvernul “Cîțu” parlamentarii PNL și aliații săi votează la vedere PENTRU – atunci o să le dau și votul meu (și probabil vor fi și alți colegi de la ProRomania și PSD)! Nu negociez nimic cu PNL, nu vreau nicio funcție sau avantaj și nu mă banuiește nimeni că din cel mai acerb critic al lor o să devin peste noapte susținător / dar cred că România are nevoie de Guvern; și vreau să devoalez jocul iresponsabil al PNL făcut cu sprijinul și în înțelegere cu “conservele” lor plantate în conducerea PSD! Ce credeți că vor face liberalii? Joacă corect la vedere sau se țin de șmecherii și șobolănii la vot?”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Anunțul liderului Pro România vine ca reacție la afirmațiile făcute joi dimineața la RFI de liderul deputaților PNL, Florin Roman, care a spus că PNL este deschis să primească parlamentari de la Pro România și ALDE, pentru că nu poate aduna o majoritate, decât dacă face genul acesta de compromis. El a mai spus că speră că Guvernul Cîțu va primi voturi și de la unii parlamentari ai celor două formațiuni.

În noiembrie anul trecut, Victor Ponta a interzis parlamentarilor Pro România să voteze investirea Guvernului Orban și i-a exclus din partid pe cei care au făcut-o. De asemenea, parlamentarii controlați de Ponta au votat moțiunea de cenzură prin care Guvernul Orban a fost demis.

Citește și: PSD, Pro România și ALDE vor avea candidați unici la alegerile locale

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele