UPDATE: Negoiță nu mai e primar în Sectorul 3

0
Robert Negoiță
Robert Negoiță
- Reclama -

Rober Negoiță nu este de acord cu decizia prefectului: „Consider acest demers pripit şi lipsit de responsabilitate şi intenţionez să îl contest în instanţă. Pentru 4 săptămâni, atât cât au mai rămas până la alegeri, s-a preferat o astfel de variantă grăbită şi nechibzuită, pierzându-se din vedere complet interesul comunităţii, respectiv acela de a nu avea un vid de conducere şi coordonare la nivelul Primăriei Sectorului 3. Pe voi, cetăţenii Sectorului 3, simpatizanţi sau nu ai mei ca primar, vreau să vă asigur de faptul că voi face tot ce ţine de mine ca echipa PS3 pe care am format-o să poată funcţiona adecvat. Iar asta, mai ales în această perioadă, în care pregătim şi începerea anului şcolar, finalizarea unora dintre creşele şi grădiniţele noi, atât de necesare, dar avem şi alte documente importante, inclusiv referitoare la buget, ce trebuie propuse şi aprobate”, a scris Robert Negoiţă, pe Facebook.

 

El a menţionat că luni a fost notificat de colegii din Primăria Sectorului 3 „de faptul că s-a primit prin email un ordin de suspendare” a sa din funcţia de primar, emis de prefectul municipiului Bucureşti.

„Spun că am fost notificat de colegi, dat fiind că, aşa cum ştiţi, săptămâna trecută, am fost testat pozitiv pentru COVID-19, astfel că, în prezent, sunt în concediu medical. Pe scurt, prefectul municipiului Bucureşti a emis acest ordin azi, 31.08.2020, pentru suspendarea mea cu data de 19.08.2020, deci retroactiv. Motivul invocat este acela că Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 3 – Sector 3 mi-a acceptat definitiv candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 3, din partea Alianţei Pro Bucureşti 2020, în condiţiile în care actualul mandat, din 2016, l-am câştigat din partea unei alte formaţiuni politice”, a precizat Negoiţă.

În opinia sa, este „jenant” faptul că o parte a clasei politice din România „înţelege competiţia astfel, adică aleargă după asemenea victorii mici şi care nu aduc niciun beneficiu comunităţii”.

- Reclama -

Totodată, acesta a subliniat că, alături de echipa Primăriei Sectorului 3, va face tot posibilul ca activitatea instituţiei să nu fie blocată.

Știre inițială

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a semnat ordinul privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar al lui Robert Negoiță, deoarece face parte din alt partid politic. Negoiță a fost ales primar din partea PSD, iar acum face parte din ProRomania, formațiunea lui Victor Ponta.

”Se constată încetarea de drept la data de 19 august 2020 a mandatului de primar al Sectorului 3 București al lui Robert Sorin Negoiță, având în vedere admiterea candidaturii sale la alegerile din 27 septembrie 2020 pentru funcția de primar al Sectorului 3 din partea altui partid decât cel pe listele căruia a candidat și a fost ales primar la alegerile locale din 2016”, se arată în ordinul semnat de Gheorghe Cojanu.

Firea: alianța răului, Ponta – Negoiță

Robert Negoiță candidează la Sectorul 3 din partea Alianței 2020, formată din ProRomânia și Partidul București 2020.

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele