logo informateca logo informateca
  • Știri
    • Interne
    • Externe
    • Sănătate
    • Showbiz
    • Turism și relaxare
  • Politică
  • Economie
    • Auto
    • Financiar
    • IT&C
  • Educaţie
    • Actualitate
    • Preşcolar
    • Şcoala
    • Studii în străinătate
    • Universitar
  • Sport
  • Casă şi grădină
    • Amenajări
    • Grădină
    • Info util
    • Noutăţi CasoTeca
  • Agricultură
    • La zi
    • Produse
    • Utilaje
  • Opinii
  • Publicitate
InformatecaInformateca
Cauta...
  • Știri
    • Interne
    • Externe
    • Sănătate
    • Showbiz
    • Turism și relaxare
  • Politică
  • Economie
    • Auto
    • Financiar
    • IT&C
  • Educaţie
    • Actualitate
    • Preşcolar
    • Şcoala
    • Studii în străinătate
    • Universitar
  • Sport
  • Casă şi grădină
    • Amenajări
    • Grădină
    • Info util
    • Noutăţi CasoTeca
  • Agricultură
    • La zi
    • Produse
    • Utilaje
  • Opinii
  • Publicitate
Follow US
© 2024 Informateca.ro
Economie

Impozitul pe bacşiş se întoarce

Dinu Alexandru
Dinu Alexandru
13 octombrie 2017
Share
bacsis
SHARE

Impozitul pe bacşiş se întoarce. Proprietarii de restaurante lucrează împreună cu Ministerul Finanţelor la un proiect care prevedere impozitarea bacşişului cu 16 la sută. Este o măsura care va aduce pe de-o parte bani la buget, iar pe de altă parte va reglementa modul în care ospătarii încasează bani de la clienţii mulţumiţi.

Pe notele de plată din restaurante va apărea o rubrică nouă: bacşişul pe care un client vrea îl lase ospătarului, fie că plăteşte numerar, fie cu cardul. Odată ce vor trece prin casele marcat, aceste venituri vor putea fi impozitate.

Citiți și BERD investește în sectorul agricol prin intrarea în acționariatul Agricover

Daniel Mischie, directorul unui lanţ de restaurante: „Bacşişul nereprezentând un venit salarial considerăm că trebuie impozitat cu 16 la sută, diferenţa să îi aparţină ospătarului”.

Dragoş Petrescu, preşedintele HORA: „Mulţi dintre noi au avut ocazia să călătorească şi ştiu ca pe bonul fiscal pe care îl primiţi oriunde în UK, Franţa, Italia puteti să aveţi o rubrică pe care scrie tip”.

- Publicitate -

Octav Dura, preşedintele Asociaţiei Comercianţilor din Centrul Vechi: „În industria ospitalităţii, oamenii trăiesc foarte mult din partea de tips. Salariile fiind mai mici ca în alte industrii”.

În general, românii lasă bacşiş între 7 şi 8 la sută din cifra de afaceri a unui restaurant. Este o sumă generoasă, spun proprietarii de baruri şi restaurante, în condiţiile în care valoarea pieţei depăşeşte 600 de milioane de euro anual.

De acum înainte ar putea apărea o problemă: dacă până acum lăsam banii în nota de plată, plecam şi nu mai dădeam ochii cu ospătarul, acum va trebui să scriem în faţa lui cât valorează pentru noi modul în care ne-a servit.

În alte state, la intrarea în restaurant scrie şi că bacşişul este inclus pe nota de plată şi este o sumă fixă. Autorităţile au adoptat un impozit pe bacşiş pentru scurt timp, acum doi ani. Forma în care s-a aplicat a fost însă ineficientă, iar statul nu a reuşit să colecteze venituri semnificative.

Etichete:bacsisbugetimpozitministerproprietarirestaurante
Distribuie articol:
Facebook Whatsapp Whatsapp Email Copiaza linkul Print
Ad imageAd image
Publicitate
Ad imageAd image
- Publicitate -
Ad imageAd image
- Publicitate -
Ad imageAd image

Parteneri

  • CasoTeca
  • AgroTeca
  • Pedagoteca
  • Prescu.ro

Articole similare

Economie

Supărat pe guvernanți, grupul Damen renunță la conducerea Șantierul Naval Mangalia

Supărat pe inconsecvența și neseriozitatea Guvernelor României, grupul Damen, care operează Șantierul Naval Mangalia unde deține doar 48% din acțiuni,…

7 Minute
Economie

CEC Bank şi-a înjumătăţit profitul net

CEC Bank a înregistrat un profit net estimat, neauditat, de 110,8 milioane lei în primul semestru din acest an, aproape…

2 Minute
Economie

Clever Taxi susține realizarea unui studiu de impact despre utilizarea noilor tehnologii în taximetrie

Problemele pieței de taxi din București nu au apărut ca urmare a apariției Uber, Taxify și alții, ci au fost…

4 Minute
Economie

Zece motive pentru care operatorii feroviari privați resping înființarea Carpatica Feroviar SA

Organizaţia Patronală a Societăţilor Feroviare Private din România (OPSFPR) consideră nejustificată înfiinţarea de către stat a companiei Carpatica Feroviar SA.…

2 Minute
logo informateca logo informateca
  • Despre InformaTeca
  • Publicitate
  • Contact
  • Termeni şi condiţii
Info Utile
  • Despre InformaTeca
  • Publicitate
  • Contact
  • Termeni şi condiţii

Publicațiile


 

CasoTeca: CasoTeca | Noutati casa si gradina | Amenajari interioare si exterioare | Amenajari gradini | Informatii Utile Casa

PedagoTeca: Stiri educatie | Prescolari | Scolari | Universitar | Studii strainatate | Actualitate | Opinii

AgroTeca: AgroTeca | Noutati agricultura | Produse agricole | Utilaje agricole

InformaTeca: InformaTeca | Noutati online | Casa si Gradina | Educatie | Agricultura | Economie | Sport | Politica

Alte site-uri: PRescu.ro | MoneyBuzz.ro | CurierulNațional.ro | Goool.ro | SlatinaBuzz.ro

 

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?