În cât timp poate fi relocată o fabrică de 10.000 mp de către Modpack, cel mai mare jucător din România

0

Modpack Group, companie românească de relocari industriale, transport multimodal, ambalare și export, poate reloca o fabrică de 10.000 mp în 6 luni.

“O fabrică de 10.000 mp, cu linii de producție, o putem demonta și transporta, din România în Austria, în 3-4 luni și monta la loc tot în 3-4 luni. Poate dura între 6 luni și 12 luni. Costul unei astfel de operațiuni depășește un milion de euro poate ajunge la câteva milioane de euro”, spune Valentin Malaescu, proprietarul Modpack.

Modpack deține în Ploiești un depozit de 5.000 mp, la Cluj încă 1.000 mp, iar la Oradea va avea 5.000 – 6.000 mp.

“În prezent, 90% din activitatea noastră se desfășoară la locația clientului, însă vrem să folosim partea noastră de depozitare și aici să facem ambalarea și exportul. Clientul să nu își mai ocupe spațiul”, a mai spus antreprenorul.

Valentin Malaescu (49 de ani), fondatorul Modpack, a terminat Universitatea Politehnică, a început carieră că inginer de calitate într-o fabrică de tutun, apoi a lucrat într-o fabrică de rachete, a fost angajat al Ford și Opel în Germania, pentru că mai apoi să revină în România unde a ocupat mai multe funcții în companii din industria auto, ultima, înainte să devină antreprenor fiind brand manager la o companie cu activități în domeniul energetic maritim și infrastructuri industriale unde aveau nevoie de ambalări și nu găseau nicio firmă din România, fiind nevoiți să aducă o firma din Cehia, care avea tarife foarte mari.

Potrivit antreprenorului, anul acesta, partea de packing și exporturi din România a scăzut cu 30-40%, întrucât nu se mai produce nimic aici. Germania, Olanda și Belgia sunt cele mai mari piețe în această industrie.

Piața de packaging (ambalări) din România se ridică la 20 milioane euro. “Piața românească de packaging de dimensiuni mari este undeva la 20 de milioane de euro. Modpack System este prima companie care a intrat pe piața de ambalări agabaritice în 2007. Din cifra de afaceri de 6 milioane euro, în jur de 3 milioane de euro vor fi din packaging anul acesta”, a adăugat Valentin Malaescu.

După trei ani de activitate, Modpack a făcut primul milion de euro

Atunci a decis să înființeze Modpack System, în 2007, cu doi angajați și o cifră de afaceri de 20.000 euro. În 2008, businessul a crescut la 500.000 euro, iar în 2009 a făcut primul milion de euro că antreprenor. Cifra de afaceri a crescut de la un an la altul, chiar și în criză, anul trecut depășind 5 milioane de euro, iar pentru anul acesta estimările sunt că va trece și de pragul de 6 milioane de euro. Din cifra de afaceri, relocarile reprezintă 30%.

Malaescu povestește că mult timp a fost singur pe această piață, iar primii concurenți au apărut la câțiva ani după ce și-a înființat compania. În tot acest timp, a primit și oferte de vânzare a business-ului către companii străine venite în România.

Din România, Modpack s-a extins în Europa și în America

Modpack mai are sedii în Cehia, UK, iar în prima jumătate a anului viitor vrea să deschidă primul birou în SUA. “Avem planuri să achiziționăm niște companii din UK, Olanda, analizăm”, mai spune antreprenorul.

Industria logistică și de transport din Statele Unite este o piață extrem de competitivă. Cheltuielile din industria logistică și de transport din S.U.A. au totalizat 1,48 trilioane dolari în 2015 și au reprezentat 8% din produsul intern brut anual (PIB). Prin investițiile în acest sector, firmele multinaționale se poziționează pentru a facilita mai bine fluxul de mărfuri pe cea mai mare piață de consum din lume.

Modpack Group, companie românească de relocari industriale, transport multimodal, ambalare și export, oferă servicii că furnizor unic în teritorii noi din Europa și din lume, făcând investiții semnificative în viitorul companiei și al angajaților săi. Compania are 110 angajați.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele