În Promenada s-a deschis un magazin în care puteți dona haine, The Empty Shop

0

În mallul Promenada din Floreasca, a apărut The Empty Shop, un concept diferit de magazin, în care clienții și vizitatorii mallului sunt invitați nu pentru a goli rafturile, ci pentru a le umple cu haine pe care nu le mai îmbracă, pentru a fi donate unor familii cu posibilități materiale reduse.

Proiectul se derulează în parteneriat cu organizația Let’s Do It, Romania!, care se va ocupa de partea logistică a campaniei.

The Empty Shop

„Prin deschiderea The Empty Shop și a celorlalte 12 puncte de colectare din mallurile noastre din țară ne-am propus să derulăm cea mai amplă campanie de strângere de haine: 20 de tone în două săptămâni. Zilnic, sute de mii de oameni trec pragul centrelor noastre comerciale din toată țara, pentru cumpărături, în drum spre serviciu, pentru a lua masa sau pentru a se relaxa. Acum le lansăm și o provocare: de a dărui în beneficiul persoanelor cu posibilități materiale reduse”, spune Corina Olteanu, Group PR Manager NEPI Rockastle.

Hainele, odată colectate, vor fi sortate, cu ajutorul a 50 de voluntari Let’s Do It, Romania!, apoi  curățate și livrate unui număr de 1.000 de familii din județele Maramureș, Neamț, Iași, Constanța, Târgu Jiu, Călărași, Ialomița.

Anul trecut, Let’s Do It, Romania! a colectat în cadrul programului propriu Let’s Share & Care! 7 de tone de îmbrăcăminte, dar și jucării, rechizite și mobilier, direcționate către 850 de copii și familiile acestora din cinci județe ale țării.

România, a treia rată din UE a abandonului școlar

Hainele strânse vor fi distribuite unor comunități în care riscul de abandon școlar cauzat de lipsa unor bunuri materiale de bază, cum ar fi hrana, alimentele sau îmbrăcămintea pentru copiii este foarte ridicat.

Conform celor mai recente date Eurostat, România este a treia țară europeană cu cea mai mare rată a abandonului școlar, de 18,5%, după Malta și Spania. În același timp, România deține cel mai mare procent de copii săraci (grupa de vârstă 0-17ani) din Europa care atrage după sine riscul excluderii sociale.

Magazinul The Empty Shop este amplasat la nivelul 1 al Promenada și va fi deschis în perioada 5 aprilie – 18 aprilie , în intervalul orar 10.00 – 22.00.

Celelalte puncte de colectare vor fi organizate în mallurile City Park Constanța, Shopping City Timișoara, Shopping City Galați, Brăila Mall, Shopping City Piatra Neamț, Ploiești Shopping City, Shopping City Deva, Aurora Shopping Mall (Buzău), Shopping City Târgu Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Shopping City Sibiu.

Sursa: În Promenada s-a deschis un magazin în care puteți dona haine, The Empty Shop

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele