În realitate, avem peste 2000 de cazuri de coronavirus COVID-19 pe zi în România

Omul de rând trebuie să înțeleagă că este în aceeași barcă cu noi, nu este în altă parte

0
infectii

Există mult mai multe cazuri de COVID-19 decât cazurile raportate, spune dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București. În estimarea medicului, în prezent sunt, în realitate, cam 2.000 de cazuri noi pe zi.

 

„Eu aș înmulți cu 2 sau 3 numărul de cazuri raportate, pentru că o parte din persoanele care sunt confirmate au contacți, contacți care nu întotdeauna ajung să-și facă testul sau refuză să-și facă testul, pentru că știm că sunt și situații în care persoane care au simptomatologie stau acasă și refuză să ajungă într-un spital sau să-și facă testul de frica unei stigme pe care o are în acest moment”, a explicat Beatrice Mahler, în emisiunea „În fața ta”.

Medicii explică de ce sunt grav afectați pacienții cu diabet de noul coronavirus

Medicul a subliniat rolul important pe care îl are presa. „Omul de rând trebuie să înțeleagă că este în aceeași barcă cu noi, nu este în altă parte”, spune Beatrice Mahler.

Diabet zaharat în după declanșarea bolii COVID-19

Oamenii care se îmbolnăvesc sunt de cele mai multe ori mirați că au ajuns în situația în care să aibă acest diagnostic, sunt traumatizați și afectați emoțional, sunt „încărcați” oarecum de ideea că ar putea să transmită și ar putea cineva din jur să se infecteze din cauza lor, a relatat dr. Mahler.

„furtuna virală”, adică intervalul în care virusul pătrunde și se multiplică în organism, apare furtuna de citokine, niște proteine mici, sintetizate de organism ca răspuns la inflamație. Însă ele ajung să fie într-o cantitate atât de mare, încât produc daune peste tot.

Coronavirus COVID-19 poate cauza unele complicaţii neurologice grave

„Mai este un aspect, care la început nu a fost cunoscut și după aceea, dacă țineți minte, ne tot miram de ce acești pacienți au nevoie de oxigen atât de mult și de ce nu răspund la terapia cu oxigen pe care o administrăm: coagularea. Apare o coagulare la nivelul vaselor mici, atât pulmonare, cât și, cred eu, și pancreatice – de aceea la mulți se declanșează un diabet zaharat în timpul internării, au insuficiență renală, practic, apar procese de coagulare la nivelul vaselor mici în tot organismul. De aceea, în mare măsură, cred că vom avea fenomene și simptome care vor duce de la manifestări neurologice, psihice, insuficiență cardiacă”, a explicat dr. Mahler.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele