Alexander Adamescu a contestat decizia de extrădare

0

Alexander Adamescu a constatat prin apel, în a şasea zi din cele şapte pe care le avea la dispoziţie, decizia prin care judecătorii britanici au aprobat extrădarea lui în România, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Până la acest moment nu a fost stabilit un termen de judecată.

„Am primit cu tristeţe decizia de astăzi a instanţei londoneze. Este o decizie greşită şi profund nedreaptă. A venit pe fondul unei erori demonstrată a fi neintenţionată din partea apărătorilor lui Alexander Adamescu. Avocaţii pregătesc în aceste momente apelul. Decizia de astăzi nu este executorie şi va fi atacată cu apel. Alexander s-a apărat corect, justiţia trebuie să fie egală pentru toată lumea şi trebuie să ne acorde şansa de a demonstra adevărul”, transmite familia Adamescu, prin intermediul unui comunicat de presă transmis MEDIAFAX de reprezentanţii de comunicare, pe 13 aprilie, după ce magistraţii au aprobat extrădarea lui.

Citeşte şi Alexander Adamescu poate fi extrădat

Decizia judecătorilor nu a fost definitivă, fiind atacată cu apel. O instanţă superioară din Marea Britanie va judeca apelul, urmând a se stabili un termen.

La finalul lunii martie, DNA anunţa că Alexander Adamescu a fost arestat preventiv după ce, în cadrul procedurii de executare a mandatului european de arestare, avocatul său a prezentat în instanţă un document neasumat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

„Din informaţiile primite de la autorităţile britanice a rezultat că, în cursul judecării procedurii de executare a mandatului european de arestare de către o instanţă din Marea Britanie, la data de 31 ianuarie 2018, apărătorii inculpatului Adamescu Bogdan Alexander ar fi prezentat în faţa instanţei de judecată din Londra un document care ar fi fost emis, în aparenţă, de o instituţie din România, respectiv Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Documentul nu a fost însă asumat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor”, arăta DNA.

Ca urmare, pe 2 martie 2018, în cadrul procedurii de executare a mandatului european de arestare, instanţa de judecată din Londra a dispus faţă de Alexander Adamescu înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive.

Curtea de Apel Bucureşti a emis pe 6 iunie 2016 un mandat european de arestare pentru Alexander Adamescu, cercetat de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită. În baza acestui mandat, având în vedere că Alexander Adamescu se află în Marea Britanie, a fost iniţiată procedura de predare a acestuia

 

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele