”În şcoli, rata de infectare este mult sub media naţională”

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că riscul de îmbolnăvire cu virusul SARS CoV-2 este redus în şcoli şi că în ultima săptămână au fost închise 216 clase, la nivel naţional, dintr-un total de 136.000 de clase câte sunt în România.

 

Ministrul a adăugat că rata de infectare în unităţile de învăţământ este sub media naţională.

”Cifrele la zi, cu privire la vaccinarea persoanelor din învăţământ, astăzi, sunt 135.000, adică peste 38 la sută din totalul personalului din învăţământ. Este un element foarte important. De asemenea, datele pentru săptămâna 8-15 martie ne arată că în şcoli, rata de infectare a fost jumătate faţă de perioada precedentă, 1-10 martie, respectiv am avut un total de 181 de infectări în perioada 8-15 martie, faţă de 376 de infectări în perioada anterioară, în cazul elevilor şi de asemenea, puţin peste 300 de infectări în rândul personalului din învăţământ, faţă de 545 în perioada anterioară”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24, marţi seară.

Ministrul Educaţiei a adăugat că şcoala nu îmbolnăveşte pe nimeni.

”În ultima săptămână s-au închis 216 clase dintr-un total de 136.000 de clase din România. În şcoli, rata de infectare este mult sub media naţională. Şcoala nu te îmbolnăveşte, şcoala, prin respectarea regulilor te ajută să te protejezi”, a declarat Cîmpeanu.Sorin Cîmpeanu a mai spus că beneficiie educaţiei sunt mai mari decât riscurile.

Revaccinare după 4-8 săptămâni pentru cine refuză rapelul cu AstraZeneca

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele