Revaccinare după 4-8 săptămâni pentru cine refuză rapelul cu AstraZeneca

1
vaccin
- Reclama -

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheroghiţă, a afirmat că un interval de 4-8 săptămâni este ”rezonabil” pentru reluarea schemei de vaccinare pentru o persoană care dedice să refuze rapelul cu serul AstraZeneca.

 

„Schema recomandată de vaccinare sugerează cât se poate de clar menţinerea acelui tip de vaccin şi pentru cea de-a două doză (…) Din punct de vedere medical, nu anticipăm probleme de siguranţă suplimentare sau date care să reducă protecţia pe care persoană respectivă o poate obţine prin vaccinare. În ceea ce priveşte vaccinul de la AstraZeneca este greu să anticipăm intervalul corespunzător de timp după care ar trebui să facem, dacă decidem şi dacă se va recomandă acest lucru, o a două doză dintr-un alt vaccin”, a declarat, marţi seară, la Antena 3, Valeriu Gheorghiţă, întrebat după cât timp poate relua cineva schema de vaccinare, dacă refuză rapelul cu serul AstraZeneca.

Preşedintele CNCAV a adăugat că ”probabil, că un interval de 4-8 săptămâni este unul rezonabil”.

”Însă la acest moment cred că o singură doză ar fi suficientă dacă ar fi să luăm în calcul, ipotetic, această variantă” a explicat medicul Gheorghiţă.

- Reclama -

S-a rezolvat, banii pleacă spre medicii din campania de vaccinare anti-COVID

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele