Încă 500 de tone de deșeuri au fost găsite în Portul Constanța

0

25 de containere sosite din Germania, cu 500 de tone de deșeuri, au fost găsite marți în Portul Constanța, informează Poliția de Frontieră. Deșeurile ar fi trebuit să ajungă la incineratoarele din Prahova.

 

„În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile constând în deşeuri, amestec de metal și hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și bucăți de azbest, în cantitate de aproximativ 500 de tone, ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României”, se arată în comunicatul citat.

Acțiunea vine în continuarea cercetărilor din 7 mai, atunci când alte 10 containere cu deșeuri din Germania au fost descoperite în Portul Constanța și a fost realizată de polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud și a unor reprezentanţi ai Agenției FRONTEX.

Vezi și Poliţiştii de frontieră au oprit, în Portul Constanţa Sud Agigea, zece containere cu deşeuri din Germania

Și în acest caz a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.

„În cauză, polițiștii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nereale și regimului deşeurilor, iar bunurile vor fi returnate la expeditor”, mai precizează Poliția de Frontieră.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele