Încă un balon de aur merge în contul lui Lionel Messi

0

Starul argentinian Lionel Messi a ţinut să le mulţumească colegilor săi de la FC Barcelona, care l-au ajutat să cucerească pentru a şasea oară în cariera sa trofeul Balonul de Aur, rezervat celui mai bun fotbalist al lumii, luni seara, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Teatrul Chatelet din Paris.

“Vreau să le mulţumesc ziariştilor, coechipierilor mei, care mi-au permis să câştig această distincţie. Vă mulţumesc foarte mult. Îmi amintesc de primul meu Balon de Aur, era de neconceput în acel moment. Iar acum l-am primit pe cel de-al şaselea. Este un moment complet diferit şi ţin să mulţumesc familiei mele, copiilor mei. Nu trebuie să încetezi niciodată să visezi, să nu încetezi niciodată să lucrezi, să te bucuri când joci. Sunt binecuvântat, sper că pot continua mult timp, cred că mai am încă ani buni în faţa mea, chiar dacă retragerea se apropie”, a spus Messi.

Olandezul Virgil Van Dijk, fundaşul lui FC Liverpool, clasat pe locul secund în ancheta France Football, a declarat la rândul său: “Din păcate, sunt câţiva jucători, precum Messi, care sunt puţin ieşiţi din comun. Şase Baloane de Aur… Trebuie să respecţi măreţia. Sunt foarte mândru de ceea ce am realizat anul trecut cu Liverpool şi cu naţionala Olandei. Ca să fiu sincer, nu mi-am imaginat niciodată că voi fi în cursa pentru Balonul de Aur până când am fost nominalizat. Cariera mea nu a fost niciodată uşoară, am ajuns târziu (în top), dar nu am renunţat niciodată… Este plăcut să vezi că un fundaş poate fi atât de aproape să câştige acest trofeu. Este bine pentru apărătorii din întreaga lume”.

Compatriotul lui Van Dijk, Matthijs de Ligt (Juventus Torino), s-a declarat “foarte mulţumit” că a fost desemnat câştigător al Trofeului Kopa, rezervat celui mai bun fotbalist sub 21 de ani. “Înseamnă foarte mult şi sunt foarte mulţumit de acest premiu. Pentru mine, este o mare onoare să câştig acest premiu în faţa unor jucători atât de mari. Aşadar, sunt foarte fericit pentru asta. Nu este foarte obişnuit ca un fundaş să câştige acest premiu sau un alt premiu. Acest lucru arată că sunt pe drumul cel bun”.

Portarul brazilian Alisson Becker (FC Liverpool), câştigătorul Trofeului Iaşin şi ocupantul locului 7 în ancheta trofeului Balonul de Aur, a afirmat: “Asta spune multe, răsplăteşte o muncă foarte mare. Este o mare recompensă să recunoşti clasa portarilor. Muncim din greu pentru a le face viaţa dificilă atacanţilor. A fi între primii zece în ierarhia Balonului de Aur este un mare succes pentru un portar”.

Citește și: Înțepături pe axa Messi – Ronaldo

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele