Arbitrajul video a trecut testul ”mondial”

0

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) este mulţumită de modul în care asistenţa video în arbitraj (VAR) şi-a făcut debutul la Cupa Mondială 2018 din Rusia.

Un purtător de cuvânt al FIFA a declarat că “totul s-a derulat aşa cum era prevăzut”, exprimându-şi totodată speranţa că “lucrurile vor continua în aceeaşi manieră”.

Sâmbătă, arbitrul uruguayan Andreas Cunha a dictat penalty în favoarea Franţei, în repriza secundă a meciului cu Australia (2-1), după consultarea VAR. Asistenţa video a fost utilizată, de asemenea, în cursul victoriei Danemarcei împotriva naţionalei statului Peru (1-0), sâmbătă seara. După ce a fost experimentat în timpul ediţiei de anul trecut a Cupei Confederaţiilor, VAR şi-a făcut oficial debutul la Cupa Mondială, cu ocazia turneului final din Rusia.

Arbitri au la dispoziţie imagini provenite de la 35 de camere, 33 dintre ele destinate transmisiei TV, iar două vor fi dedicate identificării ofsaidurilor. Pot comunica în timpul meciului cu centralul urmând să-i sesizeze acestuia fazele controversate.Cazurile în care arbitrul de centru va putea recurge la acest ajutor tehnologic rămân validarea sau nu a unui gol, atribuirea sau nu a unui cartonaş roşu, analizarea unei acţiuni care poate determina acordarea unui penalty şi corectarea unei erori de identificare a unui jucător sancţionat.

Citește și:Campionatul Mondial: Franța a evitat rușinea, Argentina – nu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele