UPDATE: Încă un spital își omoară pacienții: Unitatea medicală de urgenţă din Târgu Cărbuneşti, spital COVID, fără oxigen

1
Târgu Cărbuneşti, unitate suport COVID-19
Târgu Cărbuneşti, unitate suport COVID-19
- Reclama -

Unitatea medicală de urgenţă din Târgu Cărbuneşti, care este suport COVID-19, a rămas vineri dimineaţă fără oxigen pentru pacienţi. La nivelul judeţului a fost activat planul roşu, toate forţele şi mijloacele de intervenţie fiind direcţionate la faţa locului. A fost solicitat sprijin şi de la unităţi medicale din judeţele învecinate.

 

UPDATE: Încă un pacient din cadrul secției de ATI a Spitalului din Târgu Cărbunești a murit.

Prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, a declarat că este vorba de o femeie de 79 de ani, care a fost transferată vineri dimineața la Spitalul din Târgu Jiu.

El a adăugat că femeia avea Covid și fusese adusă la Târgu Jiu de la Spitalul din Târgu Cărbunești.

- Reclama -

Ministerul Sănătăţii a informat vineri că o echipă a Direcţiei de Sănătate Publică Gorj se află la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, unde instalaţia de oxigen s-a defectat, 15 pacienţi de la secţia ATI fiind transferaţi la alte unităţi medicale.

„Ministerul Sănătăţii a fost anunţat despre o defecţiune la instalaţia de oxigen de la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti. Din primele informaţii deţinute, la nivelul unităţii sanitare sunt internaţi peste 150 de pacienţi infectaţi cu COVID-19, din care aproximativ 80-90 pacienţi care necesită suport de oxigen. A început transferul unui număr de 15 pacienţi care au fost internaţi în secţia ATI. Din primele informaţii, la unitatea sanitară există două decese, se analizează circumstanţele acestora”, se precizează într-un comunicat al ministerului.

UPDATE ORA 09.06 Gorj: 2 persoane decedate la Spitalul din Târgu Cărbuneşti; se va stabili dacă decesele au legătură cu defecţiunea apărută

Două persoane aflate în stare foarte gravă, internate pe secţia ATI a Spitalului din Târgu Cărbuneşti, au decedat vineri dimineaţa, urmând să se stabilească dacă decesele au legătură cu defecţiunea apărută la staţia de oxigen a unităţii medicale, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim.

El a adăugat că reprezentanţii spitalului au transmis că pacienţii internaţi nu au rămas niciun moment fără oxigen.

UPDATE ORA 08:43 VIDEO Staţie de oxigen defectă la Târgu Cărbuneşti (Gorj)/Pacienţi mutaţi în alte spitale; a fost activat planul roşu

O parte dintre pacienţii internaţi în Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti sunt transferaţi cu ambulanţele către alte unităţi medicale, după ce a apărut o defecţiune la staţia de oxigen a spitalului, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim.

Potrivit acestuia, la nivelul judeţului a fost activat planul roşu, toate forţele şi mijloacele de intervenţie fiind direcţionate la faţa locului.

ORA 08.21 Gorj: Instalaţia de oxigen a Spitalului din Târgu Cărbuneşti s-a stricat; autorităţile suplimentează buteliile de oxigen

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj transferă, vineri dimineaţa, butelii de oxigen de la mai multe spitale din judeţ, după ce unitatea medicală de urgenţă din Târgu Cărbuneşti, care este suport COVID-19, a rămas fără oxigen pentru pacienţi, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU, Florin Chisim.

Potrivit acestuia, a fost solicitat sprijin şi de la unităţi medicale din judeţele învecinate.

„Deocamdată nu există pacienţi afectaţi, există o rezervă de oxigen, dar trebuie să suplimentăm”, a spus Florin Chisim.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele