Încarcerarea lui Dragnea a lăsat case părăsite și investigații serioase în Brazilia

0

Este deja de notorietate faptul că Liviu Dragnea călătorea des în Brazilia. Vila pe care investigațiile jurnalistice i-o atribuie pare acum părăsită. Sigur, Dragnea are alt domiciliu în acest moment.

Dragnea nu mergea singur pe plajele superbe ale Braziliei, ci cu personaje pe care declara ca nu le mai văzuse de mai bine de 10 ani.

Unul dintre acestea este Petre Pitiș, directorul Tel Drum. Dragnea a declarat într-o conferință de presă din noiembrie anul trecut că nu s-a mai văzut cu Petre Pitiș de mai mult de 10 -15 ani de când “era consilier domnul Pitiș”.

Între 2007 și 2014, perioada când Pitiș și Dragnea au călătorit împreună în Brazilia, Tel Drum SA a câștigat contracte din bani publici însumând mai mult de 400 de milioane de euro.

Citește și #Teleormanleaks. Rise Project publică noi informații și poze găsite în valiză, despre Brazilia

Directorul executiv al Tel Drum SA, Petre Pitiș, a călătorit de mai multe ori împreună cu Liviu Dragnea în Brazilia. Primul lor drum a avut loc în februarie 2008 când cei doi au sosit și au plecat împreună de pe aeroportul din Fortaleza, capitala statului brazilian Ceara. Casa Grande se află la aproximativ 25 de kilometri de acest aeroport. Un an mai târziu, cei doi au sosit pe 16 februarie și au părăsit Brazilia cu același zbor pe 3 martie 2009. Dragnea și Pitiș au fost acompaniați de această dată și de Mugurel Gheorghiaș, fost acționar al Tel Drum SA.

Liviu Dragnea nu a mai ajuns în Brazilia din 2016.

Este deja clar că Românii au abandonat Casa Grande după ce în România au început investigațiile asupra grupării Dragnea. Însă pe lângă anchetele deschise de procurorii DNA, autoritățile din Brazilia investighează și ele grupul de români pentru spălare de bani, bani care ar fi fost folosiți inclusiv pentru achiziționarea vilei din Cumbuco.

“Ce investigăm acum e originea banilor care vin din afară și care sunt folosiți aici pentru achiziționarea de proprietăți”, ne-a spus în februarie acest an Carlos Wagner Barbosa Guimarães – procurorul care se ocupă de anchetă.

Citește și Ramona Mănescu, tunuri imobiliare, apariții ministeriale și europarlamentare. Profit 17,5 milioane de euro

Brazilienii au declanșat investigațiile la solicitarea DNA, după ce RISE Project și OCCRP au dezvăluit investițiile făcute de gruparea Dragnea în Brazilia. Cazul a ajuns la Departamentul de Crimă Organizată al Poliției Federale pentru că existau indicii de spălare de bani și “era nevoie de expertiză”, ne-a mai spus procurorul.

Poliția Federală ne-a spus că nu poate face comentarii pe investigații nefinalizate, dar Barbosa Guimarães a spus că: “Nu au avansat, încă fac audieri”.

Dragnea cu iubitele în Brazilia

Reporterii RISE au descoperit că pe lângă Dragnea, Pitiș și soția, Costel Comana sau Mugurel Gheorghiaș, vila din Cumbuco a mai găzduit un oaspete.

Cătălina Elena Ștefănescu a intrat în Parlamentul României în 2012 după ce a candidat pe listele PSD în Teleorman la doar 24 de ani. Presa titra atunci că este cel mai tânăr deputat din istoria României.

După ce a intrat în Parlament, Ștefănescu a devenit secretara grupului parlamentar de prietenie cu Brazilia.

Începând cu 2013, Dragnea nu a mai voiajat împreună cu Ștefănescu ci a început să frecventeze Brazilia alături de Irina Tănase, actuala sa prietenă.

Mai multe pe Riseproject.ro

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele