UPDATE: Incendiu la Rafinăria Petromidia

0

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că datorită profesionalismului pompierilor tragedia de la Petromidia nu s-a transformat într-o catastrofă, el subliniind că populaţia, turiştii nu au fost nicio clipă în pericol.

 

Unul dintre răniţii în urma exploziei de la Petromidia, care a suferit arsuri pe 45% din suprafaţa corpului, a plecat cu elicopterul SMURD Constanţa către Spitalul Floreasca din Capitală, iar elicopterul SMURD Bucureşti a plecat către litoral pentru a prelua un al doilea rănit, cu arsuri pe 25% din corp, a declarat secretarul de stat Raed Arafat. Alt angajat al rafinăriei a decedat.

Nu cred că vor fi probleme deocamdată cu stocurile de carburanţi, după explozia de la Petromidia, întrucât depozitele nu au fost afectate de incendiu, însă acest lucru depinde de perioada în care rafinăria va fi închisă, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Știre inițială

Un incendiu violent a izbucnit vineri la Rafinăria Petromidia, focul şi fumul puternic putând fi văzute de la mare distanţă. O persoană este rănită, cu arsuri de căi aeriene şi pe aproximativ 45% pe suprafaţa corpului. Norul de fum poate fi văzut de la mare distanţă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea informează că, în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia, au fost înregistrate şase victime, dintre care una este dată dispărută, la faţa locului fiind prezent şi secretarul de stat Raed Arafat.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, din primele informaţii, o persoană a fost rănită, suferind arsuri de căi aeriene şi pe aproximativ 45% din suprafaţa corpului.

La faţa locului s-au deplasat opt autospeciale ISU şi trei ambulanţe.

 

Orban este convins că moțiunea nu va trece

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele