Începe balamucul, useriștii consideră decizia premierului drept o ”agresiune”

0

Liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a declarat miercuri că, din punctul său de vedere, demiterea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, reprezintă “un act de agresiune” al premierului în cadrul coaliţiei.

 

“Discuţia asta de schimbare a metodologiei de calcul şi a recomandărilor pentru carantinarea localităţilor e o discuţie care e de o lună de zile şi au discutat specialiştii şi au ajuns la o finalitate şi tot ordinul acela conţine, să fie foarte clar, recomandări pentru autorităţile locale, aşa cum sunt şi acum, de fapt, recomandări. (…) Nu mi se pare un motiv pentru a demite ministrul Sănătăţii. Ministrul Voiculescu are susţinerea partidului, a USR PLUS, o susţinere pe care am reconfirmat-o şi din punctul meu de vedere este un act de agresiune al premierului în această coaliţie”, a spus Moşteanu pentru Digi 24.

El a apreciat că decizia premierului nu este una justificată, mai ales în contextul în care luni a avut loc o discuţie în cadrul coaliţiei.

“Mie nu mi se pare deloc justificată (decizia premierului, n.r.), mai ales că a fost o discuţie în timpul zilei de luni, o discuţie a coaliţiei la care am şi participat şi în care părea că s-au clarificat nişte lucruri şi nişte paşi următori, în care mergem, în continuare, în această coaliţie, pe structura şi portofoliile discutate acum trei luni şi jumătate. (…) Am fost şi eu secretar de stat în 2016 şi ştiu că premierul nu aproba fiecare ordin de ministru. Sunt anumite lucruri în calendarul de lucru al Guvernului care apoi ajung de competenţa ministrului, de competenţa unui secretar de stat sau a altuia. Nu ştiu dacă asta a fost problema. Nu ştiu, nu mi se pare că asta ar justifica demiterea unui ministru în cadrul unei coaliţii”, a mai spus reprezentantul USR PLUS.

UPDATE: Coaliția PNL USR UDMR s-a înțeles pentru Guvernul Cîțu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele