Închisoarea îngerilor și Nașul depășite de un film indian în IMDb: Jai Bhim

0
Jai Bhim film
Jai Bhim, film indian

Jai Bhim, un film în limba tamilă, produs de Amazon, a urcat în topul filmelor întocmit de utilizatorii IMDb, cu un rating de 9,6, devansând filme precum „The Shawshank Redemption” (9,3) și „The Godfather” (9,2), relatează BBC.

.

Filmul este cel mai recent dintr-o serie de pelicule indiene dure, care prezintă povești despre represiunea daliților, cea mai de jos castă hindusă, scrie jurnalistul de film Aseem Chhabra.

Daliții reprezintă aproximativ 20% din populația Indiei și, în ciuda legilor care îi protejează, continuă să se confrunte cu discriminarea și violența.

Vezi și FOTO: Serena și Venus au strălucit pe covorul roșu la premiera filmului ”King Richard”

Titlul „Jai Bhim” se traduce prin „Trăiască Bhim”, un slogan popularizat de adepții lui BR Ambedkar, un învățat și lider dalit, care a fost arhitectul principal al Constituției Indiei și, de asemenea, primul ministru al justiției din țară, scrie Mediafax. Regizat de TJ Gnanavel și susținut de starul tamil Suriya, filmul spune povestea adevărată a unui avocat care a luptat pentru o petiție depusă de o femeie însărcinată al cărei soț a fost plasat în custodia poliției și ulterior declarat dispărut.

Jai Bhim face parte dintr-o nouă mișcare din cinematografia tamilă, în care mai mulți regizori tineri relatează povești despre represiunea împotriva daliților.

Jai Bhim nu a fost lansat în cinematografe, așa că nu există cifre de box office care să susțină popularitatea sa.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele