Incident la sfințirea Catedralei Neamului! Un preot și-a dat foc hainei în semn de protest, supărat pe colegii lui

0

Un preot din judeţul Constanţa, care consideră că a fost caterisit în mod injust din cauza unui accident rutier, şi-a incendiat, duminică, geaca, în apropierea Catedralei Mânturii Neamului, în timpul slejbeide sfințire. Forţele de ordine au intervenit, bărbatul fiind transportat la sediul Poliţiei pentru audieri, relatează News.ro.

„Referitor la persoana autoincendiată, este vorba despre un bărbat care şi-a scos geaca şi a incendiat-o, însă evenimentul s-a petrecut în zona unui hotel din apropiere, nu în incinta Catedralei. Persoana în cauză a fost condusă la secţia de Politie, unde s-a deplasat şi un echipaj SMURD pentru a-i acorda îngrijiri medicale”, au precizat, duminică, reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Potrivit acestora, bărbatul a refuzat transportul la spital.

Bărbatul, care a fost preot în judeţul Constanţa, a vrut să protesteze astfel faţă de caterisirea pe care o consideră injustă. Sancţiunea i-a fost aplicată după ce, în 2015, a fost implicat într-un accident rutier.

Preotul amenințase încă de zilele trecute că-și va da foc în timpul slujbei de sfințire a Catedralei Neamului.

Potrivit „Adevărul” preotul se numește George Ciulei, iar în accidentul – straniu – în care a fost implicat, deși s-a soldat cu moartea unui om, preotul ar fi de fapt victimă. În noaptea de 18/19 martie 2015 pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanţa s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane. Concret, Chiţu Nicolae Răzvan conducea un autoturism Matiz sub influenţa băuturilor alcoolice (1,24 g/l alcool pur în sânge), pătrunde pe contrasens şi se izbeşte de un autoturism Opel condus regulamentar de preotul George Ciulei de la parohia „Sfântul Andrei” din Cernavodă. În urma impactului, Chiţu Nicolae îşi pierde viaţa. Deşi două documente emise de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa – Serviciul Rutier atestă faptul că preotul Ciulei George are calitatea de parte vătămată în dosarul de cercetare 3522/P/2015 cu privire la accidentul rutier relatat mai sus, Arhiepiscopia Tomisului decide suspendarea sa din preoţie. Încercând să afle un răspuns la această situaţie, părintele s-a adresat Patriarhiei, fapt care, spune el, i-a înfuriat pe şefii săi din Constanţa care l-au trimis în judecata forurilor bisericeşti (consistoriu).

Citește și Acord pentru Brexit! Klaus Iohannis: Suntem mulţumiţi de proiect; drepturile românilor sunt perfect protejate

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele