Încrengătura din Ministerul Sănătății a lăsat spitalele fără echipamente

0
- Reclama -

Săptămâna trecută, Georgeta Bumbac, secretarul general al Ministerului Sănătății, aflată în instituție din 2011, a fost demisă printr-o decizie a premierului Ludovic Orban.

Acum ies la iveală chestiuni interesante legate de activitatea finei ”baronului de Constanța” Felix Stroe.

Potrivit evz.ro, Georgeta Bumbac „a supraviețuit” ultimelor 8 guverne în calitate de director și, mai nou, secretar general în Ministerul Sănătății: Guvernele Boc, Ungureanu, Ponta, Cioloș, Grindeanu, Tudose, Dăncilă și Orban. Conform sursei citate mai sus, Bumbac era considerată drept ”tartora tuturor achizițiilor din Ministerul Sănătății”. Acum, presa a constatat că în ultimele luni, spitalele nu au primit banii necesari pentru anumite achiziții de echipamente, chiar dacă banii existau, iar situația s-a deblocat în ceasul al doisprezecelea.

Conform G4media.ro, în toamna anului trecut, Georgeta Bumbac a fost pusă în funcția de secretar general al ministerului, „cu caracter temporar”, printr-o decizie a premierului de atunci, Viorica Dăncilă. La acea vreme, Bumbac era director al Direcţiei generale economice din minister. Hotnews relata, in 17 ianuarie anul curent, ca Georgeta Bumbac membră, potrivit propriei declarații de avere, în consiliile de administrație a 3 companii de stat (CNAIR, Aeroporturi București și Administrația Canalelor Navigabile), este menținută de Victor Costache ca om-cheie în echipa sa, în funcția de secretar general al Ministerului Sănătății.

Între timp Costache a demisionat, Bumbac a fost dată afară și opinia publică constată că în materie de achiziții în sănătate este un haos.

- Reclama -

Citeşte şi: România își poate asigura necesarul de alimente pentru populație

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele