Industria a căzut în zona de contracţie

0

Producţia industrială din România a intrat în contracţie, în luna august, după ce, în iunie şi iulie, ajunsese aproape de creştere zero, iar costurile de producţie au crescut brusc, potrivit barometrului industrial lunar efectuat de IRSOP şi SNSPA.

 

Începând din 2014, în fiecare lună, IRSOP şi SNSPA întreabă un eşantion de manageri dacă în firma lor producţia, comenzile, stocurile, angajările şi alţi parametrii au crescut sau au scăzut faţă de luna precedentă. Un index bazat pe raportul net dintre răspunsuri semnalează expansiune dacă trece de 50 de puncte şi contracţie dacă scade sub 50. Volumul producţiei a căzut de la 52 de puncte în iulie la 48 în august.”Alunecarea în zona de contracţie, sub 50 de puncte, s-a produs de două ori în primele 8 luni ale anului, în ianuarie şi acum în august. Căderea din ianuarie a arătat că în urma şocului, creşterea rămâne modestă şi instabilă”, se arată în comunicat.

Totodată, stocurile au rămas în zona de contracţie la 45 de puncte faţă de 46 în iulie.Totodată, comenzile noi s-au contractat puternic la 45 de puncte, iar comenzile pentru export s-au contractat mai mult, ajungând la 43 de puncte.

Citește și: Placido Domingo a demisionat din fruntea Operei din Los Angeles

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele