Industria real estate din Dubai, o privire în viitor

1

Recent, autoritățile din Dubai au dezvăluit un master plan la scară largă pentru dezvoltarea emiratului până în 2040. Potrivit proiectului ambițios, în următorii 20 de ani, metropola va deveni unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a trăi.

Viitorul este aproape

În zilele noastre, investitorii sunt deja obișnuiți cu ritmul fantastic de dezvoltare din Dubai. Merită să ținem cont că în urmă cu aproape 60 de ani, în oraș erau doar 40.000 de locuitori. Până în 2022, această cifră a crescut de 80 de ori și a atins un nivel record de 3,3 milioane de oameni. Cele mai mari companii de construcții din Dubai au mărit suprafața clădirii de 170 de ori.

Conform Master Planului autorităților din Dubai, s-a decis să se creeze noi zone, dar să se și modernizeze zonele existente ale orașului. Cu toate acestea, pe teritoriul Dubaiului nu numai că apar zgârie-nori de elită și adevărate orășele de cabane luxoase, dar cea mai mare parte va deveni verde. Acesta este un proiect foarte ambițios, având în vedere că majoritatea Emiratelor Arabe Unite sunt deșert.

Iată ce urmează pentru rezidenții și vizitatorii Dubaiului în 2040:

  • Zonele de agrement și parcurile peisagistice vor fi dublate;
  • Parcurile naționale vor reprezenta mai mult de 50% din suprafața Dubaiului;
  • Coridoarele verzi se vor întinde prin Dubai – de la zone rezidențiale la centre de afaceri și atracții majore;
  • În toate părțile Dubaiului vor apărea poteci pentru biciclete și pietoni;
  • Transportul public ecologic va înlocui analogii benzinei.

Potrivit lui Saeed Al Qadi, CEO al Homebond Properties, „Dubai este o metropolă plină de viață și în continuă schimbare, unde cumpărătorii de case pentru prima dată pot beneficia de multiple beneficii, inclusiv eliberarea de vize de aur, numeroase oportunități de afaceri, acces la o piață internațională, impozitare zero și costuri de întreținere foarte mici, randament ridicat și garantat de închiriere și siguranță investițională.”

Numărul de locuitori, în creștere în Dubai

În viitorul apropiat, toate zonele din Dubai vor deveni convenabile pentru rezidenți. Va deveni plin de spații verzi, zone de recreere, centre comerciale și alte infrastructuri necesare unei vieți confortabile. Conform planului, peste 50% din populație va avea acces la stațiile de metrou și la stațiile de transport în comun pe o rază de 800 de metri.

Numărul instituțiilor medicale și de învățământ din diverse domenii va crește cu 25%.

În plus, până în 2040, populația Dubaiului va crește la 5,8 milioane. Și dacă luați în considerare studenții, turiștii și migranții de muncă, peste 7,8 milioane de oameni vor locui în metropolă.

Pentru un număr atât de mare de locuitori și oaspeți în oraș, vor fi dezvoltate noi cartiere, iar cele existente vor fi lărgite.

Ca parte a Master Planului, se așteaptă dezvoltarea acestor locuri din Dubai:

  • Deira și Bur Dubai sunt cele mai vechi cartiere ale orașului și centrul istoric al emiratului. Clădirile de aici sunt considerate învechite și incomode pentru locuit. Planul general prevede reînnoirea raioanelor, păstrându-le în același timp cultura și semnificația. Cu toate acestea, pe teritoriu vor apărea ansambluri rezidențiale moderne.
  • Downtown și Business Bay sunt cartierele de afaceri din Dubai, populare printre turiști. Autoritățile din Dubai plănuiesc să consolideze aceste centre pentru activitatea reprezentanțelor unor companii de renume mondial.
  • Jumeirah Beach Residence și Dubai Marina sunt centrul turistic și de divertisment al emiratelor, iar autoritățile intenționează să facă din această parte a orașului un centru turistic global, cu o concentrare de zone de recreere și ospitalitate.
  • Expo 2020 este o zonă World Expo care va continua să fie folosită pentru evenimente internaționale majore. Până în 2040, această parte a emiratului va deveni centrul rezidențial, turistic și de transport al Dubaiului.
  • Dubai Silicon Oasis este o zonă liberă deținută de guvern care promovează industriile moderne bazate pe tehnologie, cu misiunea de a atrage oameni talentați din întreaga lume. Potrivit autorităților din Dubai, aici vor fi dezvoltate multe producții noi, spații de birouri și facilități rezidențiale.

 

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele