MI5 a cerut Poliţiei să monitorizeze activităţile politice ”ilegale” ale elevilor

0
- Reclama -

Serviciul britanic de Informaţii Interne (MI5) le-a cerut şefilor din poliţie să adune informaţii referitoare la activităţile politice ”ilegale” ale elevilor implicaţi în organizaţii antifasciste şi socialiste în anul 1975, începând cu vârsta de 14 ani, potrivit unei anchete publice privind poliţiştii sub acoperire.

 

 

Solicitarea, transmisă comisarilor-şefi din toată Marea Britanie în 1975, a fost aprobată de directorul Serviciului de Securitate şi de un oficial de rang înalt din Whitehall.

O unitate de poliţie sub acoperire a arhivat în mod regulat fişiere care înregistrau mărturiile referitoare la convingerile politice ale elevilor, precum şi fotografii ale acestora. Printre fişiere se regăsesc materiale cu un adolescent de 17 ani care se presupune că îşi petrecea ”o mare parte din timpul liber” acasă la prietena lui. De asemenea, fişierele includeau materiale cu doi şcolari, la acea vreme aveau 14 şi 16 ani, care au fost descrişi de ofiţeri ca fiind ”efeminaţi”.

- Reclama -

Printre tinerii spionaţi se numărau şi şcolari care făceau propagandă împotriva fasciştilor care desfăşurau atacuri violente asupra minorităţilor etnice vulnerabile.

Detaliile cu privire la solicitarea secretă a MI5 au fost dezvăluite anchetei publice privind scandalul poliţiei sub acoperire, care a fost reluată luni.

Ancheta, condusă de judecătorul în prezent pensionar, Sir John Mitting, examinează modul în care ofiţerii de poliţie sub acoperire au spionat 1.000 de grupuri politice, în principal de stânga, timp de mai bine de 40 de ani. Ancheta a fost deschisă după ce o serie de dezvăluiri cu privire la comportamentul spionilor sub acoperire, precum monitorizarea familiilor îndoliate, a ieşit la iveală.

Dave Chappelle a fost atacat pe scenă, într-un spectacol la Hollywood

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele