Infractorii PSD: 6 ani închisoare pentru Mircea Drăghici, fostul trezorier, prieten al lui Dragnea

1
Drăghici - Dragnea

Tribunalul București l-a condamnat luni pe fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, la 6 ani de închisoare într-un dosar privind cheltuirea frauduloasă a banilor din subvenții de la stat încasați de această formațiune politică, potrivit portalului instanței.

 

Mircea Drăghici semnase cu DNA încă din luna iunie un acord de recunoaștere a vinovăției.

Vezi și Drăghici pe urmele prietenului Dragnea: inculpat oficial la DNA

Decizia poate fi atacată, dar e puțin probabil să se întâmple acest lucru, dat fiind că există acest acord de recunoaștere a vinovăției.

În 2021, Drăghici a fost condamnat la 5 ani cu executare în alt dosar care a avut ca obiect deturnarea banilor încasați de PSD din subvenția de la stat. El se află în închisoare acum, iar instanța a contopit pedepsele.

Procurorii au stabilit că, în perioada 10 aprilie 2017 – 22 mai 2018, Drăghici, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând PSD, ar fi utilizat suma totală de 550.522 lei din conturile partidului pentru achitarea, către o societate comercială, a unor cheltuieli ocazionate de deplasarea și/sau cazarea în destinații turistice exotice a sa și a altor persoane.

Drăghici a recunoscut fapta și a acceptat o pedeapsă de 6 ani închisoare cu executare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea acesteia, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii (trezorier partid politic) şi de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Presa a scris că DNA a cerut, anul trecut, de la PSD, informații referitoare la „evenimente cu caracter politic” în destinaţii exotice precum Bali (Indonezia), Punta Cana (Republica Dominicană), Doha (Qatar) și Maldive. Printre persoanele care au făcut aceste deplasări s-au aflat Liviu Dragnea, la acel moment, președintele PSD, Irina Tănase – partenera de viaţă, Adrian Mlădinoiu cunoscut ca „șoferul lui Dragnea” și Mircea Drăghici însuși.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele