Inițiativă legislativă în Senat – toate cluburile sportive vor primi finanțare de la autorități (AUDIO)

0
- Reclama -

Președintele Comisiei pentru Sport și Tineret din Senat și fost ministru al Sportului, Bogdan Matei, a vorbit la Radio Sport Total FM despre ultimele schimbări legislative din domeniul sportului.

Încercăm să discutăm toate problemele din sport. Din păcate, problematica este foarte mare și suferă foarte multe modificări legislative. Bineînțeles că multe dintre aceste propuneri vin din partea cluburilor sportive, care întâmpină probleme în performanța sportivă. Nu mai târziu de săptămâna trecută am reușit să aprobăm două inițiative legislative extrem de importante pe codul fiscal, iar una dintre acestea este legată de ceea ce înseamnă structurile sportive, pentru că în actul legislativ inițial se făcea o confuzie din partea autorităților administrative locale și centrale, în sensul că doar o parte dintre cluburi puteau să intre la finanțare, iar o alta era eliminată din diferite motive de organizare. Astfel, am modificat legea și am pus că toate cluburile care dețin certificate sportive să poată beneficia de fonduri publice, atât din partea administrației locale, cât și administrației centrale. Cea de a doua inițiativă legislativă adoptată de Senat este foarte importantă, mai exact pe legea 500. Această lege se referă la finanțarea multianuală, astfel încât putem să o avem, vorbind despre ea de foarte mulți ani. Dar iată că Senatul României a reușit să aprobe această inițiativă legislativă și le mulțumesc foarte mult colegilor mei că au înțeles de ce mi-am dorit să o modificăm. Anume, se vor putea face cheltuieli în avans pentru competițiile naționale și internaționale“, a spus Bogdan Matei la Radio Sport Total FM.

Discuția integrală poate fi ascultată pe site-ul www.SPTFM.ro, sau accesând link-ul alăturat:

Citiți și: Cristian Brian: „Președinții de federații se premiază singuri prin propria semnătură” (AUDIO)

- Reclama -

https://sptfm.ro/bogdan-matei-a-propus-initiativa-legislativa-in-senat-toate-cluburile-vor-primi-finantare-de-la-autoritati-1/

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele