INS – Produsul intern brut a scăzut în 2020 cu 3,9%

0

Produsul intern brut a scăzut anul trecut cu 3,9%, date mai bune decât erau anticipate atât în prognoza oficială, cât şi în cea a băncilor, conform cifrelor prezentate marţi de INS Prim-ministrul Florin Cîţu consideră că această performanţă ”spulberă estimările apocaliptice” şi anunţă că Guvernul nu se opreşte aici, iar 2021 va fi anul reformelor şi al investiţiilor, pentru a corecta ”30 de ani de amânări şi de populism”.

Produsul intern brut a crescut cu 5,3% în trimestrul patru faţă de trimestrul trei, ca serie ajustată. Scăderea faţă de trimestrul patru din 2019 a fost de 1,5% pe serie brută şi de 1,7% pe serie ajustată sezonier, arată datele semnal publicate de INS.

În trimestrul trei economia crescuse cu 6,1% faţă de trimestrul doi, iar în trimestrul doi scăzuse cu 12,2% faţă de primul trimestru.

Prognoza oficială, folosită şi la construcţia bugetului pentru acest an, arăta o scădere economică de 4,4% în 2020, cu scăderi pe toate ramurile economiei, cu excepţia construcţiilor, conform Profit.ro.

Prim-ministrul Florin Cîţu, fost ministru de Finanţe, consideră că au fost spulberate estimările apocaliptice şi anunţă că 2021 va fi anul investiţiilor şi al reformelor.

Ceferiștii vor protesta în fața Ministerului Transporturilor

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele