Înșelătorie: zeci de bucureșteni anunțați prin SMS că au COVID, deși au teste negative

0
diicot
- Reclama -

Zeci de bucureșteni, după ce au mers la un centru medical să fie testați pentru Covid, au primit prin SMS vestea că sunt pozitivi. Totuși, după ce au cerut lămuriri, au aflat că au fost victime ale unei inșelătorii. Mesaj similar au primit și alți pacienți ai clinicii care nici măcar nu se testaseră. Conducerea unității a făcut plângere penală iar procurorii DIICOT îl caut acum pe cel vinovat.

 

O pacientă a dat alarma. A primit de la clincă rezultatul testului pentru covid în plic: era negativ. Apoi a primit însă şi un SMS în care era anunţată că testul confirmă infecţia cu SARS-CoV-2. Pacienta a sunat imediat la clinică şi a cerut lămuriri. Şi alţi pacienţii au făcut la fel. Eroarea era gravă şi a afectat zeci de pacienţi testaţi.

Sunt peste 100 de persoane care au beneficiat de servicii medicale și care au primit acest SMS. Întâmplarea face că peste 30 dintre aceste persoane chiar efectuaseră acest test.

Mulți dintre pacienții care au primit SMS cu rezultat fals pozitiv sunt persoane în vârstă care s-au speriat când au citit mesajul. Au fost însă şi persoane care și-au dat seama că este vorba despre o eroare sau o glumă proastă.

- Reclama -

Covid-19 rezistă pe pâine, spun cercetătorii Universității București

Conducerea clinicii a făcut o plângere penală și le transite pacinților că datele medicale sunt confidențiale și nu sunt niciodată transmise prin SMS. Doar în plic şi se înmânează direct beneficiarului.

Ancheta va fi coordonată de procurorii DIICOT, care trebuie să afle cine a provocat acest atac informatic. Iar specialiștii trebuie să găsească soluţii pentru a preveni repetarea unor astfel farse.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele