Inteligența artificială Alexa dezvoltată în București de 650 de specialiști Amazon România

0

Amazon pășeste în București cu 650 de locuri de muncă și un centru de dezvoltare și tehnologie.  Totuși, vedeta evenimentului de lansare a centrului a fost Alexa și diversele dispozitivele sale. (Echo, Echo Dot și Echo Spot)

Amazon și Amazon Web Services(AWS) au deschis în București un centru de dezvoltare și tehnologie care va număra 650 de angajați. Acest centru lucrează pentru dezvoltarea tehnologiilor Amazon, inclusiv a robotului „Alexa”.

Alexa Echo

În București se vor testa produsele Alexa, soluțiile lingvistice Alexa și se vor dezvolta soluții tehnologice pt consolidarea operațiunilor site-ului amazon.com.

Job-urile din București sunt destinate inginerilor, lingviștilor,  managerilor de proiect și echipă. Noul sediu Amazon se află în Pipera și măsoară aproximativ 13000 de mp de birouri.  „Felicit reprezentanții companiei pt aceasttă inițiativă și sunt încântat de faptul că Amazon crează încă 650 de locuri de muncă înalt calificate la București”, a declarat Hans Klemm, ambasadorul SUA în România.

citește și România are nevoie de 10.000 de roboți în industrie pentru păstrarea competitivității

Amazon oferă pachete salariale atractive împreună cu beneficii precum asigurare de sănatate și de viață, recrutările pentru noul sediu fiind in curs de dezvoltare.

„Ne dorim să încurajăm noua generație de superstaruri hightech în România, prin urmare avem un parteneriat cu școli și universități pentru a susține talentul atât prin sprijin financiar și moral, cât și prin internship”, declară Lucian Vornicu, Managing Director Amazon România.

Alexa Eco Dot

 

Alexa Eco Spot

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele