Franța vrea vaccinarea homosexualilor, trans-sexualilor și a femeilor din bordeluri contra variolei maimuței

1

Autoritatea sanitară franceză a recomandat extinderea campaniei de vaccinare împotriva variolei maimuțelor, spunând că cei mai expuși riscului de a contracta virusul prin relații sexuale ar trebui să primească serul, anunță Reuters.

Bărbații care au relații sexuale cu alți bărbați și persoanele trans care au mai mulți parteneri sexuali” ar trebui vaccinați, a spus HAS, precum și lucrătoarele și lucrătorii sexuali sau care lucrează în alt mod în „zonele de consum sexual”.

HAS a recomandat până acum doar vaccinarea „reactivă”, spunând că, de îndată ce a fost descoperit un caz confirmat de variola maimuței, ar trebui să se administreze un vaccin adulților care au fost în contact cu bolnavul.

Însă, având în vedere răspândirea virusului și dificultățile de a urmări contactele persoanelor infectate, se recomandă acum vaccinarea preventivă pentru unele grupuri despre care spune că sunt expuse unui risc major.

Această boală virală, care provoacă simptome asemănătoare gripei și leziuni ale pielii, nu se răspândește la fel de ușor precum COVID și există disponibile vaccinuri și tratamente.

Organizația Mondială a Sănătății a raportat săptămâna aceasta două noi decese, ridicând totalul la trei de la începutul anului și a spus că boala s-a răspândit în noi regiuni.

Statisticile forului de sănătate au arătat că 97% dintre cazurile de variola maimuței au vizat bărbați homosexuali, dintre care 75% au declarat că au avut relații cu mai mulți bărbați în săptămânile premergătoare simptomelor, a spus Autoritatea Sanitară din Franța.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele