Intră în vigoare o nouă atenționare de vreme rea

0

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o avertizare cod galben de ninsori însemnate cantitativ în opt judeţe din nordul şi centrul ţării. De asemenea, meteorologii spun că începând de vineri dimineaţă vântul se va intensifica în cea mai mare parte a Moldovei, precum şi în regiunile sudice, sud-estice şi centrale.

Citiți și Studenta Elena Udrea, exmatriculată de la Facultatea de Teologie Ortodoxă

Atenţionarea cod galben va fi în vigoare de joi, de la ora 18.00, până vineri, la ora 17.00 şi vizează opt judeţe – Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Neamţ, Suceava, Botoşani şi Satu Mare.

În acest interval, în toate zonele de munte va ninge, iar în regiunile nord-estice, nordice şi centrale, treptat vor predomina ninsorile. Local în Carpaţii Orientali, precum şi în nordul Moldovei, Maramureş şi în estul Transilvaniei, cantităţile de precipitaţii vor atinge 15-20 l/mp şi se va depune strat nou de zăpadă.

De asemenea, începând cu primele ore ale zilei de vineri, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a Moldovei, cu viteze de 45-55 km/h, dar şi pe crestele montane, unde temporar vor fi rafale de 65-70 km/h. Mai ales pe parcursul zilei de vineri, intensificări ale vântului se vor semnala şi în regiunile sudice, sud-estice şi centrale, cu viteze în general de 50-55 km/h.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele