Investirea guvernului moldovean, complet ratată

1

Parlamentul a refuzat acordarea votului de încredere Guvernului condus de Natalia Gavriliţa. Niciun deputat nu a votat învestirea noului Executiv, conform Deschide.md. Preşedintele Maia Sandu cheamă astăzi fracţiunile parlamentare la consultări.

În cadrul prezentării programului de activitate al noului Guvern, Natalia Gavriliţa a anunţat că în cazul în care majoritatea nedeclarată din Parlament va decide să susţină actualul Guvern, atunci acesta se angajează să implementeze toate reformele propuse. De asemena Guvernul va comunica clar detaliat oamenilor şi va acţiona ferm dacă Parlamentul se va opune acestor schimbări. Gavriliţa a spus că se va angaja să renunţe la mandat imediat ce problemele urgente vor fi rezolvate şi să creeze condiţii pentru declanşarea alegerilor anticipate.

Totodată, premierul desemnat a adus mai multe acuzaţii în adresa deputaţilor implicaţi în ilegalităţi şi promovarea unor scheme coruptibile.

„Actuala componenţă a Parlamentului, născută din concubinajul Plahotniuc-Dodon, aleasă pe sistemul mixt, a bătut toate recordurile degradării democratice. Avem un parlament în care s-a deconectat lumina, în speranţa să fie oprită numirea Guvernului Maia Sandu. Avem un parlament cu acorduri rupte, în numele continuării schemelor de corupţie. Avem un parlament cu deputaţi răpiţi şi purtaţi în portbagajul maşinii, pentru a vota cum doreşte preşedintele statului. Avem un parlament cu deputaţi care au schimbat de trei ori partidul şi de fiecare dată au rămas la treuca puterii”, declara ea, potrivit Deschide.md.

100.000 de persoane s-au programat pentru vaccinul anti coronavirus AstraZeneca

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele