Investiție care se amortizează repede: parcarea privată

0
- Reclama -

Lipsa locurilor de parcare este o realitate pentru marile orașe. Dezvoltarea unei afaceri care să aibă în centru o parcare privată pare ușoară, dar fără un partener de încredere acest lucru este foarte greu de realizat la modul profesionist.

 

Specialiștii de la Tritech Group au câteva sfaturi utile în ceea ce privește acest subiect:

”Înainte de a lua decizia instalării unui sistem automat de parcare cu bariere, recomandăm evaluarea spațiului de către un tehnician cu experiență pentru a putea propune cel mai eficient flux al vehiculelor, numărul optim de locuri de parcare (pentru a valorifica la maxim spațiul, dar fără a afecta zonele de manevră pe care le efectuează conducătorii auto), dar și numărul de intrări și ieșiri. Un sistem de bază cuprinde: stație de intrare cu barieră, stație de ieșire cu barieră, casierie.

La acestea se pot adăuga camere LPR (sistem de recunoaștere a numerelor de înmatriculare), semafoare, panouri de afișaj numere de locuri libere/ocupate, case de plată automate, senzori tip led care indică locurile de parcare libere/ocupate. Investitia într-un sistem de parcare pornește de la câteva zeci de mii de euro și poate crește și la ordinul sutelor de mii de euro, dar investiția se recupereaza într-un timp relativ scurt (maxim 1 an) dacă ne referim strict la echipamentul de automatizare și plată.

- Reclama -

Spre exemplu, pentru o parcare de până la 100 de locuri, cu o intrare și o ieșire, casierie asistată, fără camere LPR, bugetul de investit este de aproximativ 40000 euro. În funcție de prețul zonei o astfel de parcare poate genera venituri între 8000 euro si 14000 euro pe lună, astfel, timpul de amortizare al investitiei fiind de maxim 4 luni de zile.”

Tritech Group activează ca furnizor și integrator de sisteme automate de parcare cu plată din 2012. Societatea are acționariat 100% românesc, iar partenerii de producție a echipamentelor sunt din Spania și Italia. Până în prezent au fost implementate și integrate aproape 40 de sisteme automate de parcare cu bariere.

Citește și: Oamenii de afaceri sunt îngrijorați de creșterea cheltuielilor publice

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele