Ioana ”MTO” Petrescu s-a alăturat lui Ponta

0

Fostul ministru al Finanţelor în Guvernul Ponta, Ioana Petrescu, a anunţat că s-a înscris în formţiunea Pro România condusa de Victor Ponta.

În 2014 a existat un episod mult dezbătut, când, la o întâlnire la Palatul Cotroceni, președintele de atunci, Traian Băsescu a vorbit despre MTO, iar premierul Victor Ponta și ministrul Ioana Petrescu au părut foarte surprinși de acest termen, existând un blocaj în cadrul discuțiilor destul de jenant pentru cei doi.

“Am făcut acest pas cu convingerea că nu pot schimbă lucrurile care cred eu că nu funcţionează cum trebuie doar comentând de pe margine. Pentru a îndreptă lucrurile care, în ultima vreme, merg într-o direcţie periculoasă pentru întreagă societate, este nevoie de voinţa politică. Echipa alături de care m-am decis să întru în politică este formată din profesionişti care au demonstrat că vor şi pot să lucreze pentru oameni. Am fost ministru technocrat într-un guvern politic şi am lucrat alături de o parte din profesioniştii care acum îmi vor fi colegi de partid. O parte din măsurile luate în Guvernul din care am făcut parte că ministru de Finanţe îşi produc efectele şi astăzi. Altele au fost amânate până azi, modificate sau chiar uitate. Vom fi aproape de cetăţeni şi ne dorim să orientăm România spre modernizare, să oferim condiţii mai bune pentru toţi cei care, prin muncă lor, contribuie la dezvoltarea întregii ţări”, a spus  Petrescu.

Ioana Petrescu a fost Guvernator din partea României în relaţia cu Instituţiile Financiare Internaţionale, Guvernator pentru Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii (BEI), Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) şi Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB). A fost reprezentantul României în Consiliul ECOFIN.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele