Iohannis: avem motive pentru un optimism moderat

0

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, după ce numărul cazurilor zilnice de COVID-19 a scăzut sub 10.000, că ”avem motive pentru un optimism moderat – moderat” şi că peste o săptămână – două, vom putea să avem rezultate care arată o îmbunătăţire netă a situaţiei.

 

”Datele de astăzi ne arată că avem motive pentru un optimism moderat – moderat. Vedem că nu a crescut numărul de cazuri faţă de zilele anterioare şi cred că se confirmă ceea ce spun de câteva zile încoace, că, în ceea ce priveşte numărul de cazuri noi, ne situăm pe un platou. Tot astăzi am putut să observăm că numărul persoanelor vindecate este aproximativ egal cu numărul persoanelor care, din păcate, au fost detectate cu această boală. Să vedem dacă, în zilele următoare, acest trend se confirmă. Putem să spunem însă deja că măsurile care au fost luate de autorităţi au fost măsurile corecte, au fost măsurile adecvate”, a declarat preşedintele.

Iohannis a precizat vcă lucrurile vor arăta şi mai bine dacă avem răbdare şi dacă respectăm în continuare cu sfinţenie aceste măsuri.

”Dacă o facem, atunci peste o săptămână, două, vom putea să avem rezultate care arată o îmbunătăţire netă a situaţiei”, a conchis el.

Rafila nu crede în modelul Slovacia

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele