Rafila nu crede în modelul Slovacia

1
Alexandru Rafila

Profesorul Alexandru Rafila consideră că Slovacia, ţară dată ca exemplu pentru testarea în masă a populaţiei cu teste de tip antigen pentru SARS-CoV-2, ”nu este un model, este o încercare, un exerciţiu în momentul de faţă”.

 

Medicul se arată în favoarea testării în masă cu astfel de teste în localităţi cu mii sau zeci de mii de oameni, susţinând ideea testării celor posibil infectaţi şi a contacţilor acestora cu teste de tip real-time PCR, singurele în baza cărora se poate pune un diagnostic cert.

”Slovacia nu este un model, este o încercare, este un exerciţiu în momentul de faţă. Utilizarea testelor pentru antigen în acest moment poate să detecteze un anumit număr de cazuri, dar, cu siguranţă, nu toate cazurile de infecţie dintr-un anumit moment. Asta este sensibilitatea acestor teste şi testele detectează persoane cu încărcături virale mari, mai puţin cele cu încărcături virale reduse”, a declarat Alexandru Rafila, vineri după-amiază, într-o conferinţă de presă susţinută la PSD Braşov.

Acesta a precizat că nu există o recomandare din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii cu privire la testarea în masă a populaţiei unei ţări sau a unei regiuni.

Şapte localităţi din judeţul Constanţa propuse pentru carantinare

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele