Iohannis: Dăncilă a pus pe butuci relația cu lumea arabă

0

Președintele României Klaus Iohannis a declarat că premierul Viorica Dăncilă a reușit ”să pună pe butuci” relația României cu lumea arabă, din cauza declarațiilor pe care le-a făcut în SUA despre mutarea ambasadei române din Tel Aviv.

Iohannis a declarat că Regele Iordaniei s-a simțit personal jignit de aceste declarații, astfel că a anulat vizita oficială pe casre urmaă să o facă luni în România.

”Este o reală problemă, asta, pentru România. România a construit o relație de încredere cu lumea arabă și asta este una din puținele constante, a fost, cel puțin, până ieri, una din puținele constante din politica externă a României, unde, ca stat am avut o atidutine fermă, corectă, față de parteneri. Acuma, doamna a reușit să o pună pe butuci și pe asta. Asta nu e o glumă. E foarte trist. Pentru ce? Pentru nimic.” – a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a participat luni la o dezbatere organizată de Asociația Orașelor din România.

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei şi-a anulat o vizită în România în semn de protest după afirmaţiile premierului român Viorica Dăncilă despre mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, relatează AFP, citând Palatul Regal.

Citește și Băsescu crede că Dăncilă a compromis grav imaginea României după ce lobişti americani au invitat-o în America

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele