Iohannis: Dragnea trebuie să dispară din politică

0

Președintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că Liviu Dragnea ar trebui să se retragă de tot din politică. Șeful statului a mai spus că „mai grav este că PSD nu-și dă seama că trebuie să-l trimită pe Dragnea acasă.

Klaus Iohannis a declarat că nu se teme de o suspendare. „Nu există motive și nici nu are cine să facă o suspendare”, a precizat el.

Șeful statului a mai spus că nu își dorește ca Liviu Dragnea să se teamă de el: „Eu mi-aș dori să se teamă de români”.

„În continuare sunt de părere că ar trebui să se retragă de tot din politică. După a doua condamare ar trebui ca Dragnea să dispară pur și simplu din viața politică. Că nu se retrage, așa gândește el. Partea care mi se pare că este un pic mai grav este că PSD nu-și dă seama că trebuie să-l trimită pe Dragnea acasă. Suntem în faza total nefericită în care un partid întreg se constituie într-un grup de presiune, de lobby, pentru un infractor”, a completat Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus că „în politică nu trebuie să aștepți până la ultima condamnare”.

„Sigur, orice persoană are dreptul să se considere nevinovată în sens constitiuțional, în sens juridic. Dar în politică nu se poate să planeze niciun dubiu. Cum crede că poate să fie un exemplu în România? Ce credibilitate poate să mai aibă România când un om politic din conducere este condamnat de două ori?”, a afirmat șeful statului.

În continuare, Iohannis a spus că președintele PSD are un „comportament irațional, iliberal și nedemocratic”.

„România își pierde respectul pe care îl câștigase cu greu. Investitorii își pierd toată încrederea dacă cel mai important lider politic își permite să disece hotărâri judecătorești în ședințe de partid și în public”, a subliniat Kșaus Iohannis.

Citește și Klaus Iohannis: Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de președinte al României

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele