Iohannis vrea să audă explicații de la șefii Poliției Române care se întâlnesc în secret cu interlopii

0

Președintele Klaus Iohannis le va cere reprezentanților Ministerului de Interne și ai Poliției să „explice public” imaginile în care șefi ai Poliției apar la o întâlnire de noapte cu liderii clanului Duduianu.

 

Vezi pe Informateca.ro întâlnirea de taină dintre interlopi și șefii poliției române, cei plătiți să ne apere tocmai de intelopii cu care se întâlneau

”Cred că aceste chestiuni pot fi explicate cel mai bine de cei în cauză, șefii Ministerului Administrației și Internelor și șefii Poliției. Și atunci se vor lămuri lucrurile și în spațiul public”, a răspuns președintele Klaus Iohannis unei întrebări legate de imaginile apărute în spațiul public, în care șeful Poliției Române și Șeful Poliției Capitalei ar fi mers la o întâlnire cu liderii clanului Duduienilor, după uciderea lui Emi Pian.

La insistențele jurnaliștilor, Iohannis a mai spus că el i-a cerut ministrului de Interne Marcel Vela explicații privind acest incident.

„Am cerut explicații ministrului de Interne cu mult timp înainte să se publice aceste lucruri. Am primit explicațiile, dar nu cred că e rolul meu să explic în detaliu ce s-a întâmplat acolo. Consider că este nevoie de explicații clare, publice din partea șefilor din Ministerul Afacerilor interne. Le voi solicita să vă explice public despre ce a fost vorba”, a mai precizat șeful Iohannis.

Context al recentelor dezvăluiri despre clanurile de rromi și șefii poliției române

Liderul clanului Duduianu, Florin Mototolea, zis Emi Pian, în vârstă de 39 de ani, a fost înjunghiat mortal într-un conflict izbucnit în timpul unei partide de barbut. Moartea acestuia a fost pe punctul de a declanșa un război între clanurile interlope, iar poliția l-a reținut pe principalul suspect, membru al clanului Rinu.

Șeful Grupuri Infracționale Violente din Poliția Capitalei: ”din interior s-au declanșat anumite presiuni, cercetări prealabile”

Trupul neînsuflețit al lui Emi Pian a stat o săptămână în casa familiei, timp în care s-au perindat sute de prieteni și apropiați, fără respectarea normelor de distanțare și fără a repecta legea privind numărul de persoane care pot participala o atfel de adunare. Poliția a supravegheat din stradă toată această perioadă, fără a interveni.

Interlopii au fost protejați de șefii poliției, spune un polițist revoltat!

Ulterior, unul dintre liderii Duduianu a declarat că a avut o întâlnire noaptea, într-o biserică din București, cu șeful Poliției Române și șeful Poliției Capitalei, în care i s-a cerut să grăbească înmormântarea celui ucis, pentru că pune poliția într-o situație dificilă.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele