Iohannis: Nu-l voi revoca pe Augustin Lazăr din funcția de procuror general

0

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că nu îl va revoca din funcție pe procurorul general Augustin Lazăr, așa cum i-a cerut ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Într-o declarație de presă susținută vineri la Palatul Cotroceni, șeful statului a spus că, “probabil neavând altă treabă mai bună de făcut”, ministrul Justiției i-a trimis din nou documentele pentru revocarea din funcție a procurorului general.

Iohannis a anunțat că nu îl va revoca pe Augustin Lazăr.

“Nu îl voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. Face o treabă foarte bună acolo, sunt mulțumit de treaba pe care acesta o face, iar așa-zisa evaluare făcută de ministrul Justiției nu satisface rigorile legii”, a afirmat președintele Iohannis.

În prima declarație susținută în acest an, președintele a comentat și decizia ministrului Justiției de a-i trimite din nou, deși le-a refuzat, propunerile de numire a celor cinci procurori în funcții de conducere la Parchete, între care Adina Flirea, pentru șefia DNA.

Șeful statului a calificat “cel puțin ciudat” demersul ministrului Justiției de a-i retrimite aceleași propuneri.

“În privința propunerilor de numire pentru procurori, pentru pozițiile de conducere, aceste propuneri sunt în analiza departamentului de resort. Este totuși important de reținut că domnul ministru a considerat să trimită aceleași propuneri, fără modificări, lucru care este cel puțin ciudat, să spunem așa”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și Iohannis i-a revocat pe miniștrii demisionari Paul Stănescu și Lucian Șova

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele