Iohannis se implică în lupta pentru putere în PNL. Prima mișcare, Alexandru Muraru

0

Alexandru Muraru, un apropiat al președintelui Iohannis, a fost confirmat luni de Biroul Executiv al PNL (BEX) drept președinte interimar al organizației județene din Iași, rămasă fără conducere după autosuspendarea lui Costel Alexe.

 

Alexandru Muraru, deputat de de Iași și prim-vicepreședinte al filialei Iași a PNL, este și reprezentantul special al guvernului României pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului și xenofobiei.

Costel Alexe, cel care s-a autosuspendat din funcție după ce DNA l-a pus sub acuzare într-un dosar de corupție, este un loial al lui Ludovic Orban.

Vezi și Începe lupta în PNL pentru șefia partidului

Mutarea de luni este una importantă pentru echilibrul de forțe din PNL, dat fiind că organizația de Iași este una dintre cele mai numeroase la congresul liberalilor. Or, cu Costel Alexe președinte al filialei, Ludovic Orban putea conta pe un număr mare de voturi la congres, în timp ce preluarea filialei de către Muraru l-ar putea costa o parte din aceste voturi. Alexandru Muraru este fratele geamăn al lui Andrei Muraru, fost consilier prezidențial propus ambasador al României în SUA.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele