Iohannis și Opoziția au semnat Acordul Politic Național

0
- Reclama -

Preşedintele Klaus Iohannis şi preşedinţii PNL, Ludovic Orban, USR, Dan Barna, PRO România, Victor Ponta, şi PMP, Eugen Tomac, au semnat, joi, într-o ceremonie organizată la Palatul Cotroceni, Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost primul care a semnat Acordul. Orban a arătat că PNL militează pentru obiectivele din acest pact şi a subliniat că acest document ar trebui să fie asumat de orice politician care vrea binele României.

Preşedintele USR, Dan Barna, a subliniat că acest pact este o „primă piesă dintr-o construcţie” care să conţină şi iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”.

Citește și Președintele se întâlnește la Cotroceni cu PSD, fără Liviu Dragnea, pe tema referendumului

Barna l-a felicitat pe şeful statului că acest acord se semnează de ziua sa de naştere.

„Este o recompensă meritată şi pentru eforturile dumneavoastră şi ale noastre, ale Opoziţiei, pentru ca România să fie din nou în Europa”, a spus Barna.

- Reclama -

Preşedintele PRO România, Victor Ponta, a subliniat că a semnat acest pact deoarece principiile sunt corecte.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a motivat şi el de ce a semnat acest document.

„În numele colegilor din PMP, ne-am aşezat şi noi semnătura pe acest acord politic pe care l-aţi iniţiat, domnule preşedinte, din următoarele motive: ataşamentul nostru faţă de valori precum democraţia, libertatea, pacea, statul de drept care stau drept temelie pentru UE, sunt valori de nenegociat, de aceea ne-am exprimat solidaritatea şi am pus semnătura din convingere” a declarat Tomac.

La finalul ceremoniei, şeful statului a semnat şi el acordul şi i-a felicitat pe semnatari, iar apoi i-a invitat la o fotografie în care să se aşeze după „doctrină”

 

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele