Iohannis: Subiectul consumului de droguri va fi inclus pe ordinea de zi a următoarei şedinţe CSAT

0
- Reclama -

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni, la deschiderea noului an şcolar, că a decis să includă subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor pe ordinea de zi a următoarei şedinţe CSAT.

 

Preşedintele a făcut referire la proiectul ”România Educată” şi la noile legi ale educaţiei, spunându-le elevilor că sunt primele generaţii care vor beneficia de reformele aplicate odată cu noul cadru legislativ şi îndemnându-i să fie îndrăzneţi în a-şi urmări visurile. Profesorilor le-a transmis că sunt indispensabili pentru viitorul ţării, remarcând că societatea nu le-a arătat mereu aprecierea şi recunoştinţa care li se cuvin. Părinţilor şi bunicilor le-a spus că respectul pentru şcoală şi importanţa acordată educaţiei depind într-o măsură considerabilă şi de implicarea lor. Preşedintele a a avut un mesaj şi pentru politicieni, cărora le-a cerut să dea dovadă de maturitate şi să nu intervină imediat cu modificări care pot afecta implementarea noilor legi ale educaţiei, ”aşa cum, din păcate, multe dintre reformele anterioare au fost diluate prin astfel de ingerinţe”. Iohannis a participat, alături de ministrul Educaţiei Ligia Deca şi de primarul sectorului 1 Clotilde Armand, la festivitatea de deschidere a anului şcolar la Şcoala gimnazială 162 din Capitală.

 

”Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră şi mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluţii pentru a combate acest flagel.
Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranţei individuale şi naţionale. În acelaşi timp, vreau să subliniez importanţa comportamentelor preventive şi responsabile. Este crucial ca tinerele generaţii să înţeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele şi consecinţele dramatice ale consumului de droguri, alcool şi tutun.
Prin educaţie şi conştientizare, putem construi o barieră solidă împotriva acestor ameninţări. De asemenea, este vital să implementăm programe de educaţie pentru sănătate în şcoli, care să le ofere elevilor toate informaţiile şi instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase”, a declarat preşedintele.

- Reclama -

România este reprezentată, pentru prima dată, la Târgul Internaţional Potato Europe

Preşedintele a mai afiirmat la începutul discursului că avem în sfârşit legi ale educaţiei moderne care transpun în practică viziunea proiectului ”România Educată”, remarcând că o Românie competitivă se poate realiza numai printr-o educaţie de calitate, accesibilă tuturor elevilor şi studenţilor.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele