Iohannis trimite săgeţi către Dragnea: Proiectul grațierii trebuie retras

Există suficiente argumente care să determine Guvernul să retragă proiectele referitoare la grațierea și modificarea Codurilor penale, a scris preşedintele Klaus Iohannis, pe facebook.

0
klaus iohannis - gratierii
- Reclama -

Acesta este de părere că proiectul grațierii și cel de modificare a codurilor penale sunt „neavenite” și par a fi făcute “cu dedicație”.

„Proiectele de ordonanțe de urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale sunt neavenite, inacceptabile și par a fi făcute cu dedicație, o spun cele mai autorizate voci din Justiție”, a scris astăzi Iohannis pe facebook.

„Parchetul General, DNA, Înalta Curte de Casație și Justiție, DIICOT, asociațiile magistraților și organizații ale societății civile s-au pronunțat ferm împotriva modificării cadrului legislativ referitor la corupție, abuz în serviciu și integritate, în regim de urgență, fără analize obiective și în condiții de totală netransparență”, a mai scris acesta.

„Sunt suficiente argumente care să determine Guvernul să retragă aceste ordonanțe de urgență”, a conchis președintele.

„Sunt doi elefanți în încăpere”

Miercuri, când a participat la ședința de Guvern, șeful statului le-a spus miniștrilor că „sunt doi elefanți în încăpere” — ordonanța de grațiere și ordonanța de modificare a codurilor penale.

- Reclama -

El a precizat atunci că premierul s-a angajat ca aceste două acte normative să nu fie băgate „peste noapte” în nicio ședință de Guvern, fără se da în consultare tuturor entităților prevăzute de lege.

Ulterior, proiectele au fost puse în dezbatere publică. Proiectul grațierii prevede că scapă de pedeapsă cei condamnați la închisoare pentru o perioadă de cel mult 5 ani, inclusive, că persoanele de peste 60 de ani pot beneficia de reducerea pedepsei la jumătate, ca și cei care au copii cu o vârstă de până la 5 ani.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele