Iranul testează pe oameni vaccinul împotriva coronavirus

0
- Reclama -

Iran este cea mai lovită țară din Orient de pandemia de coronavirus. Statul islamic a început testele pe subiecți umani pentru vaccinul său experimentat denumit „Binecuvântatul Coviran”, informează The Independent.

 

Tayebeh Mokbher, fiica liderului unei fundații religioase, a devenit prima persoană din Iran care a testat vaccinul dezvoltat pe plan local. Tânara părea să aibă o stare bună de sănătate după injecție.

„Sunt fericită nu doar pentru că sunt prima persoană care a primit vaccinul, dar și pentru că știința în Iran a avansat atât de mult”, a declarat Tayebeh Mokbher pentru televiziunea iraniană de stat imediat după ce a primit o doză din „Binecuvântatul Coviran”.

Jurnaliștii au înconjurat-o pe Tayebeh Mokbher, în timp ce o voce le cerea să se îndepărteze și să respecte distanțarea socială. „Sper că acest proces va păstra oamenii sănătoși”, a adăugat ea.

- Reclama -

Iran a avut peste 1,2 milioane de cazuri de la începutul pandemiei

Iranul este țara din Orientul Mijlocul cea mai puternic lovită de pandemia de coronavirus, cu peste 1,2 milioane de cazuri și peste 58.000 de morți, deși acest bilanț este pus la îndoială de numeroși oficiali, locali și internaționali.

23 din cei 290 de membri ai Parlamentul din Iran au coronavirus COVID-19

Vaccinul Coviran a fost dezvoltat de Shifa Pharmed, o companie iraniană care face parte din Setad, un holding uriaș evaluat de americani la peste 200 de miliarde de dolari. Este denumit oficial „Executarea ordinului imamului Khomeini” și controlat de liderul suprem religios Ali Khamenei.

Vaccinul. unul bazat pe un coronavirus slabit chimic

Vaccinul iranian se bazează pe un coronavirus slabit chimic, fiind asemănător cu vaccinul pentru poliomielită sau varicelă.

Între timp, Iran urmărește și alte modalități de vaccinare. Luni, autoritățile au anunțat că mai mulți filantropi anonimi din SUA vor să doneze Iranului 150.000 de doze din vaccinul Pfizer. Totodată, Iranul a anunțat că lucrează împreună cu o altă țară, probabil China, pentru a produce vaccinuri. Președintele Hassan Rouhani a declarat că ia în calcul și să cumpere vaccinuri prin Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele