Supersaurus – probabil cel mai lung dinozaur din istoria planetei

1

Recordul pentru cel mai lung dinozaur care a trăit vreodată l-ar putea deține Supersaurus, după ce oamenii de știință au reparat o confuzie asupra unor fosile și au analizat noi oase excavate din locul final de odihnă al animalului cu gât lung, anunță „Live Science”.

La fel ca alți dinozauri foarte lungi, Supersaurus este un diplodocid, adică un sauropod cu gât alungit și coadă în formă de bici.

De fapt, Supersaurus a fost privit mereu ca unul dintre cei mai lungi dinozauri, dar cercetările urată acum că „acesta este cel mai lung dinozaur bazat pe un schelet decent”, deoarece alte rămășițe de dinozaur sunt fragmentare și este dificil să le estimezi cu exactitate lungimea, explică Brian Curtice, paleontolog la Muzeul de Istorie Naturală din Arizona, care conduce cercetările.

Pe vremea când Supersaurus era în viață, cu circa150 de milioane de ani în urmă, în era Jurasică, a depășit 39 de metri și poate chiar a ajuns la 42 m de la bot până la coadă, aproape cât jumătate de teren de fotbal.

Până și dimensiunea sa „mai scurtă” este un record și ar fi fost mai lung decât un alt concurent – Diplodocus, care ar fi putut atinge 33 m, potrivit unui studiu din 2006 al unui specimen cunoscut sub numele de Seismosaurus.

Această cercetarea, care nu este încă publicată ”peer-reviewed” într-un jurnal, a fost prezentată online la conferința anuală a Societății de Paleontologie a Vertebratelor, la 5 noiembrie, anul acesta.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele