Irina Tănase, Dăncilă, Firea şi Carmen Dan cer daune morale de 500.000 euro site-ului Times New Roman

0
- Reclama -

Irina Tănase, Viorica Dăncilă, Gabriela Firea şi Carmen Dan cer reprezentanţilor site-ului Times New Roman jumătate de milion de euro în total daune morale, întrucât, în articolul publicat, prin cuvintele folosite le-a fost afectată imaginea.

Irina Tănase, partenera de viaţă a liderului PSD Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă, primarul Capitalei Gabriela Firea şi miniştrii Carmen Dan şi Lia Olguţa Vasilescu au dat în judecată reprezentanţii publicaţiei online Timesnewroman, obiectul cauzei fiind acţiune în răspundere delictuală.

Acestea cer 500.000 de euro, în total, daune morale.

Pentru această cauză, înregistrată la finele lunii martie la Tribunalul Bucureşti, nu a fost încă stabilit un termen, însă în dosar se menţionează că articolul conţine expresii care i-au adus Irinei Tănase o stare fizică şi mentală de rău.

„Toate expresiile jignitoare la adresa doamnei Irina Tănase au declanşat o stare fizică şi mentală de rău , fiindu-i chiar teamă şi jenă să iasă pe stradă datorită imaginii deformate ce i-a fost creată în ochii publicului prin expresiile folosite în cuprinsul articolului distribuit un spaţiul public, articol ce a fost redistribuit. Mai mult, doamna Irina Tănase este o persoană cu studii superioare respectată în mediul din care provine şi în mediul în care se află, toate persoanele care o cunosc având numai cuvinte de laudă la adresa acesteia, în concordanţă cu aprecierile cunoscute ale unor persoane publice”, se arată în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti.

- Reclama -

Potrivit dosarului, şi imaginea primarului general al Capitalei a avut de suferit.

„În ceea ce o priveşte pe Firea Gabriela, care deţine funcţia de Primar General al Municipiului Bucureşti, imaginea acesteia a fost grav afectată de cuvintele jignitoare şi vulgare atribuite acesteia prin articolul publicat. (…) Doamna Firea, pe lângă poziţia publică pe care o are, este mama a trei băieţi , are o familie stabilă şi relaţii socio-profesionale caracterizate de o moralitate impecabilă. Tocmai aceste relaţii sociale, profesionale şi personale au fost grav afectate”, se mai arată în dosar.

Citeşte şiDăncilă și Dragnea au un prieten: Benjamin Netanyahu

Potrivit sursei citate, şi afirmaţiile care le vizau pe premierul Viorica Dăncilă, dar şi pe miniştrii Carmen Dan şi Lia Olguţa Vasilescu le-au prejudiciat imaginea.

„Nemaivorbind că prin articolul publicat se da dovadă de un misoginism acut, respectiv o discriminare clară a femeilor care deţin funcţii importante în cadrul Guvernului României. Articolul în discuţie nu cuprinde «o părere», «o critică literară» exprimată în stil pamfletar, ci cuprinde afirmaţii calomnioase şi jignitoare, cu implicaţii grave asupra imaginii publice, reputaţiei şi demnităţii reclamantelor, având totodată caracter ridicat de discriminare la adresa femeilor”, se mai arată în dosar.

Acţiunea acestora a fost depusă după publicarea unui articol pentru care de altfel Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis amendarea firmei care administrează Times New Roman şi a autorilor cu 16.000 de lei.

„Articolul postat pe pagina de internet www.timesnewroman.ro din data de 12.03.2018, cu titlul “Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-işti, …’’, prin care se creează o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa femeilor membre PSD reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate al acestora conform art. 2, alin.1. şi art 15. din O.G. 137/2000, republicată; S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 5.000 lei pentru Infant Media SRL, care administrează publicaţia, 5.000 lei pentru autorul articolului, 3.000 lei pentru editorul şef şi 3.000 lei pentru administratorul Infant Media SRL şi obligaţia de a publica pe www.timesnewroman.ro un rezumat al hotărârii în speţă (pentru o perioadă de 30 de zile) precum şi în două cotidiene naţionale”, potrivit CNCD.

 

De Vlad Mitu

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele