Israelul organizează un exerciţiu aerian militar alături de șeful aviației Emiratelor Arabe Unite

0
f35 avioane
- Reclama -

Israelul găzduieşte în aceste zile „cel mai important” exerciţiu militar aerian alături de un invitat distins: comandantul forţelor aeriene din Emiratele Arabe Unite, ţară care şi-a normalizat recent relaţiile cu statul evreu, relatează AFP.

 

Acest exerciţiu survine în timp ce planul strategic al armatei pentru 2022 face din Iran ameninţarea numărul unu, nu numai din cauza programului său nuclear, ci şi a dezvoltării capacităţilor sale în materie de drone armate şi rachete.

Statul evreu organizează la fiecare doi ani, din 2013, exerciţiul „Steag albastru”, anul acesta cu participarea aviaţiei militare din alte şapte ţări, între care Franţa, Statele Unite, India, dar şi aviaţia germană (Luftwaffe) şi cea britanică (Royal Air Force, RAF) care efectuează primele zboruri în Israel de la crearea acestui stat, în 1948.

Dar cu peste 70 de avioane de luptă şi 1.500 de militari, anul acesta este „cel mai important” exerciţiu militar aerian efectuat vreodată în Israel, a declarat şeful de operaţiuni al Forţelor aeriene israeliene, Amir Lazar, la baza militară de la Ovda, lângă Eilat, în sudul Israelului.

- Reclama -

Vezi și Israel: a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 a permis atenuarea impactului valului 4 al pandemiei

„Aceasta este o vizită foarte importantă”, a declarat Lazar unui grup de jurnalişti străini prezenţi la exerciţiu, potrivit Agerpres.

„Acordurile lui Abraham (denumire dată normalizării recente a relaţiilor dintre Israel şi ţările arabe) au deschis noi posibilităţi de colaborare (….) Dorim să salutăm aviaţia militară din Emirate în Israel”, a adăugat el.

Invitat oficial săptămâna trecută în Emirate, noul prim-ministru israelian, Naftali Bennett, a declarat că urmează să viziteze această ţară din Golf, fără a preciza însă data la care va avea loc vizita.

Vezi și Casoteca și SHARP fac echipă bună în contextul pandemiei de coronavirus

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele