Istoria ilustrată a României pentru elevii bucureşteni

0

Peste 120.000 de elevi din București vor putea descoperi evenimentele pe care le-a traversat țara noastră pe parcursul ultimilor 100 de ani, din două cărți de istorie ilustrată, potrivit unui proiect al Primăriei Capitalei. Cărțile vor fi distribuite către copii, de 1 Decembrie, iar valoarea proiectului este de peste 2.5 milioane de lei.

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) doreşte editarea şi distribuirea a 120.000 de exemplare din două cărţi: „Istoria Ilustrată a României pentru elevi” şi „Istoria Ilustrată a Românilor pentru tineri”, cel de-al doilea volum fiind realizat de Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române. Cărţile vor fi oferite elevilor cu ocazia zilei de 1 Decembrie, când România sărbătoreşte Centenarul. În acest sens, Primăria Capitalei vrea să implementeze un proiect de cooperare cu Asociaţia Culturală Ludmila Vidraşcu.

Proiectul „Centenarul Marii Uniri explicat tinerilor” ar urma să fie finanțat din bugetul local, cu suma de 2.562.000 lei, și are ca scop „promovarea în rândul elevilor bucureșteni a evenimentelor pe care le-a traversat România pe parcursul ultimilor 100 de ani”, potrivit documentului aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București de miercuri.

Citește și Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României premiază inovatorii secolului XXI

Proiectul prevede, de asemenea, desfăşurarea unei caravane în 20 de instituţii şcolare din Bucureşti, în cadrul căreia mai multe personalităţi le vor vorbi elevilor despre impactul Marii Uniri asupra statului român modern şi a istoriei Europei.

Cele două cărți vor fi distribuite astfel: 58.000 de elevi de gimnaziu vor primi „Istoria Ilustrată a României pentru elevi”, iar 62.000 de elevi de liceu vor primi „Istoria Ilustrată a Românilor pentru tineri”.

Articolul Istoria ilustrată a României pentru elevii bucureşteni apare prima dată în Pedagoteca.

Sursa: Istoria ilustrată a României pentru elevii bucureşteni

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele