Italia impune restricții severe anti-Covid-19, printre care un „super certificat verde”

1

Măsurile au fost aprobate miercuri seara de Consiliul de Miniștri de la Roma, care va introduce „super certificatul verde” pentru vaccinați și vindecați iar vaccinarea devine obligatorie în educație, securitate și apărare.

Restricțiile au fost adoptate în unanimitate, iar acest „Super certificat verde” va fi valabil în perioada 6 decembrie 2021 – 15 ianuarie 2022, cu posibilitatea de prelungire.

Potrivit „Rai News”, mai presus de toate, se înăspresc regulile pentru cei nevaccinați, prin introducerea „super permisului verde” doar pentru persoanele vaccinate sau vindecate, pentru a avea acces la activități recreative.

Cea de-a treia doză de vaccin se va putea face la 5 luni de la administrarea anterioară.

Totodată, din 6 decembrie, testul negativ va fi valabil doar pentru serviciu, pentru servicii esențiale sau pentru călătorii lungi, în rest este nevoie de „super certificatul verde”. Cei care nu sunt vaccinați sau vindecați nu mai pot frecventa locurile la care au acces acum, cu certificatul verde simplu, precum restaurante sau săli de sport.

Situația este sub control, ne aflăm în cea mai bună situație din Europa datorită campaniei de vaccinare care a fost un succes remarcabil”, a declarat, conform ANSA, premierul Mario Draghi, în cadrul unei conferințe de presă: „anul acesta italienii au reacționat, acum vrem să păstrăm această normalitate, nu vrem riscuri„.

Situația epidemiologică în afara Italiei este foarte gravă. Și asistăm, de asemenea, la o înrăutățire ușoară, dar constantă, și la noi. Acoperirea vaccinală începe să slăbească în această perioadă„, a adăugat prim-ministrul.

Draghi a explicat raționamentul care a stat la baza introducerii „super certificatului verde”, cu restricții care îi vor atinge pe cei nevaccinați: „intervenim acum și pregătim din timp Crăciunul, în așa fel încât să permitem activităților economice să își planifice lunile următoare fără teama unor întreruperi care ar avea un impact economic asupra redresării: de aici și decizia de a elimina închiderile în zona galbenă sau portocalie și de a introduce restricții doar pentru cei care nu sunt vaccinați”.

De asemenea, ministrul Sănătăţii italian, Roberto Speranza, a anunțat schimbări substanțiale în ceea ce privește vaccinurile: „În decret sunt abordate patru domenii: obligația care este deja în vigoare pentru anumite categorii și pe care o extindem la alte categorii: personalul nesanitar care lucrează în sectorul sanitar, poliția și armata și tot personalul școlar. Extinderea obligației va acoperi și cea de-a treia doză„.

În schimb, vaccinul anti-COVID nu va fi obligatoriu pentru copiii sub 12 ani, chiar dacă EMA îl va aproba.

Amintim, Italia a anunțat pentru ultimele 24 de ore 12.448 de cazuri COVID noi, față de 10.047 marți. Au murit 85 de oameni, față de 83 marți. Pe teritoriul țării sunt 573 de pacienți la terapie intensivă, cu 13 în plus decât s-a raportat în ziua anterioară.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele