Iulian Bădescu și Sebastian Ghiță achitați de Înalta Curte în dosarul finanţării Asesoft

0
- Reclama -
Fostul deputat Sebastian Ghiță și fostul primar al Municipiului Ploiești, Iulian Bădescu au fost achitați.
Pentru fostul patron al Asesoft, achitarea vine în dosarul în care este acuzat de dare de mită, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani, pentru că i-a dat mită o casă fostului primar al Ploieștiului Iulian Bădescu în schimbul finanțării echipei Asesoft.
Decizia anunțată luni de Înalta Curte de Casație și Justiție nu este definitivă. Și Iulian Bădescu, acuzat de luare de mită și abuz în serviciu, a fost achitat, scrie News.ro.
Procurorii ceruseră pedeapsă cu închisoarea orientată spre nivelul maxim pentru fostul deputat, o cerere similară fiind formulată și pentru Bădescu.
„Vă solicităm să dispuneţi condamnarea acestora la pedeapsa închisorii orientată spre maximul prevăzut de lege”, a spus procurorul.El a afirmat că Bădescu mai are o condamnare pentru fapte similare şi că pentru Ghiţă situaţia este notorie în ceea ce priveşte comportamentul lui.

„El s-a sustras cercetărilor şi răspunderii penale”, a mai spus procurorul, cerând condamnarea la închisoare şi interzicerea unor drepturi în cazul lui Sebastian Ghiţă.

De asemenea, a fost solicitată şi obligarea celor doi la plata în solidar a 1,5 milioane lei către Primăria Ploieşti şi confiscarea sumei de peste 900.000 de lei de la Bădescu şi a celei de 1,1 mil lei de la Ghiţă.

A fost cerută şi menţinerea sechestrului instituit de DNA asupra imobilelor şi bunurilor.

În iulie 2015, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Sebastian Ghiţă şi Iulian Bădescu sub acuzaţiile de dare, respectiv luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani.

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar al municipiului Ploieşti şi ordonator principal de credite, cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea lui Sebastian Ghiţă, a acordat clubului sportiv Asesoft Ploieşti, susţinut de acesta din urmă, o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în suma de 1.500.000 lei. Pentru alocarea acelei finanţări, Iulian Bădescu ar fi pretins şi primit de la Sebastian Ghiţă, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de omul de afaceri, o casă de locuit situată în municipiul Ploieşti, în valoare de 1.041.600 de lei, sumă din care Bădescu a suportat personal doar 124.000 de lei.

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele