Jaguar a lansat un nou model de SUV, E-PACE

0

Compania britanică Jaguar a lansat modelul E-PACE, după conceptul I-PACE şi F-PACE. Noul model de Jaguar E-PACE este un SUV compact cu 5 locuri, tracţiune integrală Active Driveline şi echipat cu noua tehnologie TFT pentru Head-Up Display. Afişajul avansat poate proiecta pe parbriz cu 66% mai multe informaţii, utilizând grafică de mari dimensiuni, color şi o claritate îmbunătăţită.

Designul exterior este inspirat de modelul sportiv F-TYPE şi se caracterizează prin grila specifică Jaguar, silueta atletică şi părţile laterale robuste. Jantele de 21’’ din aliaj uşor, disponibile opţional, oferă modelului E-PACE un aspect îndrăzneţ şi sportiv, inspirând instantaneu agilitate dinamică.

Componentele noi ale şasiului dezvoltat pentru Jaguar E-PACE maximizează spaţiul interior şi asigură o baza solidă pentru calităţile dinamice de care dă dovadă acest model, indiferent de condiţiile de deplasare. Suspensia spate cu braţ integrat a permis inginerilor Jaguar să ofere modelului manevrabilitate şi agilitate excelente, fără a compromite confortul la rulare.

Ce găsim sub capotă?

Modelul E-PACE este dotat cu motorul Ingenium turbo pe benzină, ce dezvoltă 300CP şi asigură o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în doar 6,4 secunde şi permite atingerea unei viteze maxime, limitate electronic la 243 km/h. Pentru clienţii care pun accentul pe eficienţă, motorul diesel Ingenium, ce dezvoltă 150CP şi dispune de tracţiune faţă, permite reducerea emisiilor de CO2 la 124 g/km.

Mai mult, în lista de opţionale pentru E-PACE se regăseşte şi inovativa cheie inteligentă tip brăţară – Activity Key – a cărei rezistenţă la apă şi şocuri îi permite şoferului să înlocuiască cheia maşinii atunci când practică sporturi precum atletism, înot sau ciclism.

Şasiul robust al unui E-PACE permite tractarea unei remorci cu o masă maximă de 1.800 kg, ideală pentru clienţii care utilizează maşina atât pentru călătorii de afaceri, cât şi pentru petrecerea timpului liber.

E-PACE First Edition este disponibil pe durata primului an complet de fabricaţie şi este echipat cu motorul Ingenium diesel de 180CP, sau pe benzină, ce dezvoltă 249CP, cuplat la transmisia automată ZF cu 9 rapoarte. Modelele First Edition sunt create special pentru a pune în valoare designul exclusivist, performanţele şi funcţionalitatea unui E-PACE.

Modelul Jaguar E-PACE va fi disponibil spre vânzare, în România, la începutul anului 2018.

SUV-ul de la Jaguar – “Maşina anului 2017”

Maşina anului 2017 este Jaguar F-PACE, primul SUV făcut vreodată de Jaguar și de asemenea, prima mașină britanică care a câștigat vreodată acest premiu.

Vehiculul şi-a adjudecat şi trofeul pentru cel mai bun design, unde a „învins” modelele  Mercedes-Benz S-Class Cabriolet şi Toyota C-HR.

VEZI: O felină a fost desemnată World Car of the Year 2017

F-PACE este primul SUV din istoria de peste 80 de ani a mărcii Jaguar. Lansarea oficială a avut loc în 2015, dar primele exemplare au ajuns la clienţi în 2016. Încă din primul an pe piaţă, a devenit cel mai profitabil model al producătorului britanic. Doar anul trecut au fost vândute aproape 46.000 de F-PACE în toată lumea.

Preţul unei astfel de maşini pleacă de la 45.000 euro şi poate ajunge şi la 70.000 fără TVA.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele